Polisen va god dröj

BP

-Hej, vi har just släckt en brand i ett förråd på ett dagis som höll på sprida sig till dagisets huvudbyggnad samt tagit fast några ungdomar som sprang från platsen. Kan ni skicka en bil?

Polisen

-Nej det går inte, vi har inga bilar lediga och fullt upp.

-Men det passerade nyss en patrullbil på gatan. Har den blitt upptagen?

-Ja, den är på annat jobb.

-Hmmm, ok. Vad gör vi då? Ska jag bara låta ungdomarna gå hem utan att ni pratar med dom då, känns lite fel att låta dom löpa utan att höras, och att höra dom är ju ert jobb? Det känns knäppt detta då vi vuxna på plats anser att detta brott är ganska allvarligt.

-Ja okej då, är det så, så får jag väl skicka en annan då. Det finns ju fler bilar.

-Äääöööö va? Hade du flera bilar? Ja men skicka en på direkten då till Ersboda folketshus där vi är på Motorcafé.

-Ja den kommer. Kan jag få ditt namn och tel,nummer som anmälare?

Så gick det till igår på Måndagsträffen på Ersboda. Första samtalet till Polisen på 11414 kom en svarare in och sa att väntetiden va 16 minuter? Kul att göra anmälan då. Ringde 112 ist som va snabba med frågor och sen försökte koppla fram mig. Hmmm, märkligt inget svar sa telefonisten. Prövar ett annat nummer och där vart det bingo och samtalet följde ungefär som ovan.

En timme senare rullade dom in?

Ungdomarna som jag inte kan säga till 100% att dom va skyldiga, förde sig bra i den timmeslånga väntetid det tog innan Polisen dök upp. Trevliga unga konstaplar gjorde sitt jobb, svepte en kopp kaffe och drog vidare.

Alla vi vuxna på plats undrade denna kväll om inte Polisens resurser borde ses över ganska ordentligt. Nya kommunikationscentralen likaså. Har pratat med många som har samma bild som jag att begås ett brott eller du har annat akut på hjärtat, så räkna med långa köer till telefonisten. Inte konstigt om folk börjar ta saker i sina egna händer:(

MC Polisens nya vapen för att smälta in bland ungdomarna kanske;)

Polisen gör ett bra jobb men behöver mer resurser anser jag.

//Big Papa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.