Dags igen!

Av , , Bli först att kommentera 5

Den 26 – 28 januari samlar MC-Mässan alla motorcykelälskare och entusiaster på Stockholmsmässan i Älvsjö.

MC Mässan 2024 Stockholm – Sweden Cruisers

Under tre dagar kommer besökarna kunna besöka över hundra utställare med nya mopeder, skotrar och motorcyklar, mängder av viktiga tillbehör och skyddsutrustningar.

Visst ses vi där 🙂

//Big Papa

Lamborghini från Gällivare

Av , , Bli först att kommentera 6

Lite morgongodis där Curated visar upp sin nyligen rätt nyligen inköpta Diablo SE30-prototyp.

Den köptes här i norr, nämligen i Gällivare.
Nu är detta en prototyp. Lamborghini Diablo SE30 användes av Lamborghini bl.a. för att testa olika lättviktsmaterial. Prototypbilen är sjukt sällsynt.

Någon som vet hur den hamnade i Gällivare? Kommentera gärna.

Godmorgon

//Big Papa

Så slö…

Av , , Bli först att kommentera 8

Inte hänt mycket här. Blitt slö på skriva, likaså i VK. Har och har haft en hel del på jobbet samt varit sjuk sen i Juni som tärt lite. Men hoppas på återfå skrivlusten igen nästa år.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Ny hoj har jag iaf sen sist där Knutte har sin plats bakom mig 🙂

God fortsättning gott folk

//Big Papa

Alkomätare borde alla ha!

Av , , Bli först att kommentera 9

Och nu ligger den i min resepackning.

Inte för att jag brukar chansa och köra dagen efter, eller brukar känna mig onykter då jag sätter mig bakom styret eller ratten. Men jag har ändå många ggr funderat på köpa mig en riktigt pålitlig alkomätare. Om inte annat för att låta kompisen kolla å blåsa 😉

2:a plats i Bäst i test https://www.vk.se/2022-06-19/bli-inte-blast-pa-alkoholmataren

Man blir ju inte heller tryggare av att veta att man redan vid 0,1 promille ökar risken med 37 procent med att bli inblandad i en dödlig trafikolycka. Varför då inte köpa en alkomätare och INTE behöva tillhöra dom 37 procenten 🙂

I mitt gamla yrke inom Kriminalvården användes ofta alkotest varför jag har en del erfarenhet av handhavande och vilken kvalitet man ska kräva av dom. Men nu har ju marknaden har fått betydligt flera och modernare märken varför jag kikat runt lite på nyheter och gamla beprövade mätare där mycket ”rat” också döljer sig och ställt dom mot varandra.

Ett märke jag nu fastnade för efter att ha läst undersökningar som är gjorda är Alcosense. Ett Brittiskt märke som satsat på en elektronisk bränslecellsteknik. Samma teknik som bl.a Polisen och många rättsväsenden använder sig av. Dom är de mest tillförlitliga instrument vi har idag på marknaden. Förutom tillförlitligheten har även Alcosense lyckats med deras display och handhavande som är väldigt tydliga och därför mycket lättanvänd. Köper man de 2 ”lyxigare” av Alcosense modellerna får man också en lösning där apparaten räknar ut ungefär när du är ”körbar” om du råkat blåsa positivt. Bara att somna om alltså om kvällen innan blev nalta sen 😉 Priset på dessa oavsett modell ligger absolut helt rätt också. Köper man den apparat Polisen använder får du hosta upp 150 000 kr. Då lägger jag hellre någon tusenlapp bara och får en testapparat som ger 99,9 procent likadant resultat som Polisens.

Men nu ser jag med spänning fram emot mitt nya MC och biltillbehör som blev en modell Alcosense pro och som ska ligga i väskan varthän vår färd går. Kan också vara värt att nämna att dessa produkter är certifierade enligt ISO 13485 vilket säkerställer produktkvalitet och uppfyllande av aktuella bestämmelser vilket man självklart ska ha som krav

Kommer återkomma med mera info och resultat om vad jag tyckte om mitt inköp längre fram:)

Bättre att vara supersäker än bara säker innan färd 😉

Trevlig sommar å kör nykter såklart 😉

//Big Papa

En bil ska bort

Av , , Bli först att kommentera 2
Nu ska den vidare då firman köper in en ny. Den är ju klar för såväl företagaren som privatpersonen och är momsad också 😉 Texten ”Indian Motorcykel” på dörrarna saknas men är beställd.
En VW från 2013, långa karossen som gått som lite allt i allo hos oss på Indian/Polaris i Umeå.
Kan vara en bild av bil och väg
Välskött av såväl föraren som den egna verkstaden och har bara gått ca 8000 mil. Skattad, besiktad, kula, diesel. Reg,nr: NHR882. En billig firmabil eller likaväl lyxig privatbil som går billigt och billig att äga.
Kan vara en bild av utomhus
Pris inkl. moms 100 tusen. Finansiering kan ges via Santander om så önskas. Bilen kan levereras efter ö.k. om det önskas.
Om man vill kan man klä av baksidan och sätta egen firmareklam där.
Ring Pelle på 070-6953082. Lämna ett meddelande om du inte får svar. Han jobbar i butiken och säljer hojar för fullt denna årstid. Han ringer tillbaka 🙂
//Big Papa

Sveriges Nationaldag ;)

Av , , Bli först att kommentera 2

Ja på Måndag är det vår efterlängtade nationaldag som vi såklart firar som vi brukar 🙂

Såklart tillsammans med Motorhistoriska dagen som traditionsenligt firas just på nationaldagen, den 6 juni. Det firar vi tillsammans igen – över hela landet! Fem av dessa motorhistoriska folkfester har dessutom möjlighet att vinna arrangörstävlingen Kultur på väg: närmare bestämt den i Arvika, Askersund, Emmaboda, Hackås och Ljungby.

Måndagen den 6 juni, på Sveriges nationaldag, firas Motorhistoriska dagen. Runt om i landet kommer därför ovanligt många historiska fordon att synas på vägarna i samband med alla evenemang. Men även på grund av enskilt firande.

Som i Umeå där vi firar det med det årliga veteranfordonsrallyt Rally Monte-Carlo Historique  <3 Över hela Umeå och runt stan körs det, och en av alla kontroller hittar du på Garaget Kronoparken där jag m.fl. håller till med lite….. (hemligt ännu) Bakom kontrollen där du kan möta Miniom, eller kanske Musse pigg t.ex. finns också T.A.C.A. Templar Against Child Abuse,s medlemmar. www.tacasweden.se

Minions spel, spela online gratis på Spelo.

Fem av Motorhistoriska dagens evenemang är värda extra uppmärksamhet då de är finalister i årets Kultur på väg, Motorhistoriska Riksförbundets och Nostalgia Magazins arrangörstävling. I Arvika blir det till och med extra polispådrag när fordonsmuseet visar upp polisfordon från 1939 och fram till våra dagar! I Askersund utlovas en trevlig tur från hamnen till Olshammarsgården och även i Emmaboda blir det sjöutsikt, men där över ER-sjön. I Hackås vankas underhållning och Peoples Choice och i Torpa byastuga i Ljungby blir det premiärtitt på en nästan färdigrenoverade Skvader, en rullande blandning av buss och lastbil.Alla kan vara med och fira Motorhistoriska dagen – med eller utan ett historiskt fordon;

– Motorhistoriska dagen är en manifestation för det fordonshistoriska kulturarvet, sammanfattar MHRFs förbundsordförande Kurt Sjöberg. Det är då, bland andra, våra 200 klubbar med sina över 100 000 medlemmar ger nationaldagen extra glans genom att hålla ett rikstäckande öppet hus till detta rullande museum som inte bara visar vårt kulturhistoriska arv, utan även vår svenska, internationellt erkänt skickliga, hantverkstradition.

Facebooksidan Motorhistoriska dagen 2022, där årets firande samlas, är redan öppen för alla som vill dela med sig av sina förberedelser inför den 6 juni. Stoppdatum, för den som vill dela med sig av sitt firande där är den 9 juni – allt under hashtagen #motorhistoriskadagen2022!

//Big Papa

Stöd finns för barn/ungdom

Av , , Bli först att kommentera 5

Vårt mål i Templars Against Child Abusel (T.A.C.A.) är att vi vill skapa en säkrare miljö för utsatta barn. Man kan säga att vi är en armé av Bikers som gör allt i vår makt för att se till att barn inte lever i rädsla för utsatthet eller i annan form av social utsatthet. Vi samarbetar med lokala myndigheter som redan finns på plats för att skydda barn.

Vi vill att alla utsatta barn ska känna igen vår uniform, och att om de behöver hjälp, kommer vi att hjälpa. Det är hjärtevärmande att se barn som leker och ler, och att veta att de är skyddade av T.A.C.A.

Så känner ni något barn som behöver hjälp på något vis så tveka inte att kontakta www.tacasweden.se
Besök gärna sidan och läs om oss. Ni får gärna bli supporter eller varför inte ansöka om medlemskap?

Vi har även ett jour nummer man kan nå oss på vid akuta situationer 072-7000365

//Big Papa

Myggigt igen

Av , , Bli först att kommentera 11

Men jag har lösningen, bara att följa instruktionen

Kan vara en bild av text

Myggfälla:

Myggen landar i det de tror är en hög med socker, men det är salt. Då blir myggen törstig och dricker ur korken, som myggen tror är fullt med vatten, men det är Vodka. Myggen blir fulla, snubblar på pinnen och slår huvudet i stenen.

//Big Papa