MC mässan inställd också

Av , , Bli först att kommentera 1

Så jäkla trist 🙁 MC Mässan 2021 ställs nu också in på grund av Coronapandemin

MC-Mässan - Indian Montern - Motorworld

Coronapandemin drabbar världen och Sverige på ofattbart många sätt. I nuläget har stora delar av Europa stängt ner medan Sverige har hållit liv i handel och övriga verksamheter. Det senare syns tydligt i Moped- och motorcykelbranschens positiva statistik över nyregistrerade fordon under våren 2020. Samtidigt är det omöjligt att sia om hur de långsiktiga effekterna för den svenska ekonomin i allmänhet och tvåhjulsbranschen i synnerhet kommer att bli.

Moped- och mc-branschen i Sverige har därför med hänvisning till situationen och efter noggranna analyser kunnat konstatera att förutsättningarna att arrangera ett för besökarna säkert arrangemang i januari 2021 försämrats under våren. Det är därför styrelsen i McRF motvilligt har fattat ett enhälligt beslut att ställa in MC Mässan 2021. Beslutet är förankrat med medlemsföretagen i branschförbundet.

Styrelsen konstaterar att vi med trovärdighet inte kan säga till besökare, medarbetare och utställare att allt är som vanligt i januari 2021. MC Mässan är en trång och fysisk mötesplats, där glädjen att ses och hälsa på varandra spelar en sådan central roll, att vi inte kan garantera säkerheten på den nivå vi önskar.

MC Mässan är ett så kallat framtungt projekt där de mycket höga, fasta kostnaderna kommer tidigt och finansieras av utställaravgifter och biljettförsäljning som kommer sent. Detta faktum är en accepterad ekonomisk risktagning under normala förutsättningar. Vi bedömer att förutsättningarna inte kommer att vara normala under 2020 och 2021.

Med detta har styrelsen samtidigt beslutat att inleda planeringen för en omfattande mc-branschturné med utställningar, uppträdanden och provkörningar under en rad veckor våren 2021. Vi ser dessa publika event som ett intressant komplement till den normala MC Mässan. Samtidigt börjar arbetet med en comeback för MC Mässan 2022.

Så lyder pressmeddelandet från mässan tyvärr 🙁

//Big Papa

Bli först att kommentera

Statistik på rattfyllon

Av , , Bli först att kommentera 5

Legat sjuk och är inne nu på 3dje veckan. Vad kan då vara bättre än att se tv?

 

Jo man kan ta in lite samhällsstatistik från våra vägar som t.ex. AlcoSense Laboratories grävt fram. AlcoSense är ju som ni kanske kommer ihåg bl.a märket på min nya alkoprovare (HÄR är min) som alltid är med mig på resorna. Även om jag inte behöver kolla mig innan avresa finns det alltid någon som är osäker och blir glad då jag plockar fram den.

Då det gäller rattfylleri i Sverige och under vilka tidpunkter det är vanligast att rattfyllerister åker fast så kan man se att rattfylleriet minskat en hel del för dom som är tagna mellan 21.00 & 03.00 vilket är mycket glädjande. Det rör sig visserligen bara om ca 150 mellan 2016-2019 men iaf en lägre siffra. Det som däremot är tråkigt är att dom som åkt fast på morgonen och förmiddagen mellan 06.00 & 12.00 däremot ökat från 27% till 31,3% under samma period 2016-2019.

Kan detta kanske bero på att fler tror sig vara mer ”körbara” på morgonen än dom egentligen är? Kanske fler skulle sluta tro på sin egen förbränning och bara ge faan i bilen, hojen eller vilket fordon man nu tänkte ta och istället om man nu måste köra i vart fall se till att man har en AlcoSense liggande i bilen eller packväskan på hojen.

AlcoSense är en billig livförsäkring för dig och även för dom runt om dig. Tänk efter före 😉

//Big Papa

Bli först att kommentera

Rökare i Coronatider

Av , , Bli först att kommentera 2

Ja dom löser det mesta problemen för att kunna fortsätta röka

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som står och utomhus

Godmorgon

//Big Papa

Bli först att kommentera

Hänt en del

Av , , Bli först att kommentera 10

Trafiksäkerheten har utvecklats en hel del.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer och personer som sitter

Själv då man var en liten kulting så låg jag precis så här baki bilen under våra resor. Fönstret svalkade minns jag samt att man såg ju bra ut på allt man passerade. Men det var då och man får väl vara glad att trafiksäkerhets arbetet gått framåt vilket vi har mycket att tacka NTF för. En organisation jag tycker ni ska stötta 🙂 Kolla länken.

Godmorgon

//Big Papa

Bli först att kommentera

Vårtecken i norr

Av , , Bli först att kommentera 1

Att vi nu närmar oss våren har jag fått ett bevis på liggande på mitt köksbord. Ett ”måste” för alla MC åkare är en CTEK laddare. Ja inte bara för MC åkare, utan alla batterier kräver ju underhållsladdning. Men denna jag beställt som är en CTEK CT5 Powersport tänker jag och gumman ha till hojarna. Har förövrigt två till men vill man unna sig något då gumman köper gardiner så köper jag bra grejer till garaget 😉

CTEK gör ju olika typer av laddare och torde nog vara dom största leverantörerna. Grejerna är lätta att använda och smidiga då dom inte är stora och klumpiga. Som sagt har jag några men så att jag saknar en som jag vill ha på hyllan. CTEK har nämligen lanserat en produkt tillsammans med varumärket Gulf,

Gulf Limited Edition Charger  är en specialutgåva i ett begränsat antal som ”laddad” med den senaste tekniken. Vill du ha en världsledande laddare som inte grannen har och en laddare som ger batteriet optimala förutsättningar till bästa laddkapacitet under sin livscykel ska du vara snabb och lägga en order.

Ett annat vårtecken kommer mina grannar få ta del av till helgen. Nämligen min garagevårstädning som brukar behöva en dag. Märkligt vad fort garaget förvandlas till förråd och soprum då vintern kommer 😉

Godmorgon och trevlig Fredag

//Big Papa

Bli först att kommentera

Vinterdäcksförbud skjuts på

Av , , Bli först att kommentera 3

Transportstyrelsen förlänger i år deadline för byte till sommardäck till 30 april.

Bildresultat för byta däck

Orsaken är corona.

//Big Papa

Bli först att kommentera

Stackars norrmän

Av , , Bli först att kommentera 3

Även dom har fått hårda restriktioner om att sätta sig i isolering i.o.m smittan

Bilden kan innehålla: 1 person, mat

Men som vanligt förstod dom kanske inte riktigt 😉

//Big Papa

Bli först att kommentera

Isolering är bra

Av , , Bli först att kommentera 2

Iaf är den bra ibland för den höjer kreativiteten hos vissa 😉

Bilden kan innehålla: inomhus

//Big Papa

Bli först att kommentera

MIX kämpar!

Av , , Bli först att kommentera 6

Jag stöttar MIX på Mariedal då jag nu vart kund där i många år. Därför känner jag mig stolt över deras kamp att göra oss nöjda samtidigt som dom inte vill varsla någon. Detta delade Faraidon på deras Facebook idag.

Förutom att vi serverar sprit för invärtes bruk om så önskas så har vi självklart även för utvärtes bruk till er alla. Ju renare vi är tillsammans ju friskare vi bli

Återigen vill jag ett stort tack till er alla trogna kunder som låter oss leverera era luncher och middagar.

/Faraidon med personal

Dom fixar även fantastisk hämtmat, Stötta dom!

//Big Papa

Bli först att kommentera

Lådbilar

Av , , Bli först att kommentera 3

Ja vem har inte byggt eller varit med på ett lådbilsrace i sin barndom. När man växte upp så byggde man sina egna leksaker i stor utsträckning. Men det finns dom som gör det fortfarande, ett antal vuxna som vägrar sluta bygga lådbilar 🙂

Man har kan man säga tagit de vanliga lådbilarna ett steg längre och designat dom så dom liknar racebilar från tidigt 1900-tal. Coolt!

Godmorgon

//Big Papa

Bli först att kommentera