”Varning för äldre”-skylt får avslag

Varning för äldre! Den vägskylten vill chefen för ett äldreboende i en kommun söderöver se på gatan utanför. Men Vägverket nobbar, någon sådan skylt finns inte i den svenska vägmärkesfaunan.

Märket finns på en del andra håll i Europa och visar två böjda individer med käpp som stretar fram. Så kanske kan det vara något för Sverige också, så funderade äldreboendets chef när han vände sig till vägverket.
Men Vägverket sade blankt nej. Eftersom märket inte finns med i svensk vägmärkesfauna får en sådan varningsskylt inte sättas upp vid vägkanten.

Kanske våran skulle sett ut så här istället, en svenska variant?

Ingrid Larsson, politisk sakkunnig hos infrastrukturminister Åsa Torstensson, framhåller att det antogs en ny vägmärkesförordning förra året och att det under arbetet med den inte kom fram något förslag om "varning för äldre".
Enligt Ingrid Larsson skulle en lösning kunna vara att använda sig av vägmärket för "allmän fara". Va ska man säga, våra äldre en allmän fara?

Vi kanske skulle be vägverket sätta upp varningskyltar utanför pubben också då, eller varför inte utanför mig nu då jag tänkta ha surströmmingsskiva?

 

Cruis on… Nu vankas pizza för mig;)

//Big Papa

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.