Minnen väcktes…suck.. Mini Cooper

Vilka minnen jag fick då jag hittade denna klenod på Blocket.

Jag är ju uppvuxen i ett garage på Berghem där min pappa sysslade med lite av varje. Motorsport har varit en tråd genom hela pappas liv och så även mitt till stor del.

Dessa Mini Coopers, även kallade "Hundkoja" va ett av pappas stora intressen och han ägde och tävlade med dessa, främst på isbana och va rätt framgångsrik vill jag minnas. Jag satt alltid i en snöhög och käkade limpa m ost och drack varm O´boy med mamma medan farsgubben och hans vänner slogs ute på isen. Jösses vilka minnen det finns från -60 & 70 talet och alla biltävlingar :))

Denna lilla "koja" hittade jag på Blocket under rubriken "Fullmatad Austin Mini Cooper"
Lars heter ägaren och han har byggt för gata eller race och är till 99% färdigbyggd.
Under huven Grymtar en äkta Cooper S motor.
Lars har totalrenoverat karossen/bilen och gett den en Tartanröd färg med svart tak.
Inne i bilen sitter en Safetydevices 45 mm FIA godkänd bur. (bultad, urtagbar)
 

13X6 Superlitefälgar med däck.Gasdämpare, Hi-Lo´s fram samt bak. Ställbara negativa cambers bak.Negativa cambers fram. Metro turbo 4-kolvs ok med ventilerade skivor. Inget är missat alls i hans renovering.

Under huven, om man vågar öppna den gömmer sig en maxtrimmad äkta 1275 S motor. Det sitter en rakskuren vxl låda, stålvev, diffspärr.RacetoppWeber 45:a, Elektronisk tändning, racebränslepump med filter mm mm:))) Ngt han missat? Knappast…. Nu önskar bara jag att man haft större plånbok för trots min strl ryms jag lätt i kärran och tror den skulle passa mig och min familj rätt bra faktiskt:).

Kände du pirret i magen som jag gjorde så ring Lars på 070-348 02 98. Mycket för pengarna om än den är liten i storleken:)))

//Big Papa

2 kommentarer

  1. zara

    Hej!
    Snälla du!
    Hjälp mig. Jag försökte förklara för min man att en hundkoja har en utanpåliggande skarv på framskärmen men han förstår mig inte. Jag ser ju på din bild att det är så men jag är tydligen oklar.
    Var går gränsen, årsmodeller eller vad?
    Jag vet ju att det finns en ”utanpåliggande skarv” men min sambo förstår mig inte alls. Hur ligger det till…?
    zara

  2. Mikael Bergström

    Svar till zara (2012-12-26 23:29)
    Hej
    Tyvärr har jag inte mycket kunskap om Coopern så jag kan ge dig svaren om än jag haft många i garagen i min barndom. Men din man borde kunna se vad du menar på bilden fär jag fattar då vad du menar:)

    http://www.miniclub.se/ Kolla denna sida och kolla om du kan hitta dina svar där i deras forum:) Lycka till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.