Idag firar vi :)

Sverige är ett demokratiskt land med fred, frihet och respekt för mänskliga rättigheter, oavsett religion eller ursprung. Sveriges nationaldag är dagen då vi hälsar nya medborgare välkomna och hyllar Sverige som en fri nation med fritt statsskick.

Sedan 2005 firas Nationaldagen som en arbetsfri helgdag. Hur man väljer att fira nationaldagen är upp till var och en.

 


 
Jag och min familj börjar med att fira den på klubben med ett deltagande i Umeås Cityrally som körs idag. Ett rally där man med lek och allvar följer en karta runt och i Umeå, besöker flera klubbar/platser och löser fyndiga problem:) Start Biltema kl 10,00. Runt om i landet genomförs samtidigt som här träffar, utställningar och körning med historiska fordonen där allmänheten kan få en bild av gårdagens trafik eller chansen att åter uppleva gamla minnen. Det är dagen när vårt gemensamma rullande museum av historiska bilar, motorcyklar, mopeder, traktorer, bussar och lastbilar kommer ut på vägarna. Gårdagens bruksföremål förvandlade till dagens klenoder till glädje för alla.
 
Vill du se alla dessa fordon idag kan du besöka Big Familys klubblokal på Kronoparken. Från 10-14 passerar dom och stannar till en stund. Våfflor serveras så klart samt kaffe med dopp:)


Ingen illa pinkad tradition. Kvällen är inte klar än, men att det blir å fira dagen är helt klart iaf;)
//Big Papa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.