Kvinna i topp

Läste i SvD igår att en kvinna va i toppen blend de rikaste i bilvärlden. Va kul:) Precis som i många andra branscher brukar många stora biltillverkare betala ut bonusar för väl utfört arbete – och det finns ännu mer pengar att tjäna för ägarna själva, förutsatt att försäljningen går bra, förstås.

Rikast på listan är 50-åriga Susanne Klatten från Tyskland. Hon värderas till 96 miljarder kronor, vilket också gör henne till världens 58:e rikaste person. Så vad har Susanne Klatten med bilbranschen att göra? Hon har ärvt en ordentlig aktiepost i BMW av hennes pappa, Herbert Quandt. Han såg till att BMW inte köptes upp av Daimler-Benz 1959, och lyckades senare vända förlust till vinst för BMW. Susanne Klatten äger, tillsammans med hennes bror Stefan Quandt och mamma Johanna Quandt, drygt hälften av aktierna i BMW.
 
Fler personer som tjänat mycket pengar på bilbranschen är 73-årige Chung Mong-Koo, styrelseordförande i Hyundai (med en förmögenhet på 43 miljarder kronor) och kinesiske Volvoägaren Geelys vd Li Shufu (som är värd 15 miljarder kronor). Vilka småpengar va;) Gissar att do inte har turen att få åka Volvo 145a vintertid iaf;) Natti
 
//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.