Vem är dummast?

Ja igår funderade jag på vem som va dummast. Som ni säkert läst händer lite av varje på mina bussresor. Igår t.ex vid Ö-Ersboda centrum fick bussen helt plötsligt bromsa hårt och i panik. Chauffören hade av någon anledning missat, inte uppmärksammat, glömt bort, what ever att det va ett övergångsställe och höll för hög fart då han närmade sig. Fel ja, slarvigt ja, dumt ja, men det som mest chockade mig va den unga mamman som hävdade sin rätt att passera över övergångstället först. Saktade inte in alls utan promenerade i sin takt utan hänsyn rakt ut i vägen trots den tunga bussen och det hala underlaget. 

I detta va det egentligen mest skrämmande att hon styrde ut sin barnvagn före där det låg en liten batting. Alltså, jag skyddar inte chauffören, men hur tänkte hon? Jag grunnade på detta igår och blev inte alls klokare. Vem som va dummast av dessa två, chauffören eller mamman va iaf rätt klart för mig. 

//Big Papa

2 kommentarer

  1. jonna

    Ärligt så är det mamman som sitter med huvet löst där. Man stannar ALLTID vid övergångs stället då man har med sej barnvagnen spec.
    Detta lärde jag mej när 17 år var liten och vi höll på att bli överkörd på ett övergångsställe. Då hade tom en bil stannat och skulle släppa förbi oss när bilisten blev omkörd!!! pga han stod stilla. Var enbart snabba reflexer från min sida som gjorde att vi klarade oss.

    Så nu stannar jag alltid när det kommer något fordon. Dk han hävdar sin rätt och promenerar på han men vi vet ju hur han är 😛

  2. Kalle M

    Innan du går över gatan se åt bägge hållen
    fick man lära sig som liten…
    Det finns tyvärr många idag som inte äger nån självbevarelsedrift utan går rätt ut i gatan bara !
    Jag menar det är bilistens fel om de blir påkörda men det är gångaren/cyklisten som blir skadad/dör
    Vem är vinnare/förlorare i den matchen ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.