Umeå-Vasa. Äntligen klart!

 
 
Äntligen ny och annorlunda klubblokal med gungande event. Nu är ett långt planerat avtal klart med Vasa och Umeås gemensamma rederi NLC Ferry Ab Oy, som är mera känt med marknadsföringsnamnet Vasabåtarna.
 
Ny klubblokal i genuin 50-tals miljö ska locka nya och yngre resenärer. Detta ingick i en plan efter förslag av Big Family Cruisers i samverkan med en politikergrupp från Umeå och Wasa samt Umeås KFRU, Kulturföreningsrådet Umeå/ UNITED. -Vi måste tillsammans hitta en långsiktig lösning för Kvarkentrafiken och är glada att nu få ingå ett samarbete med föreningslivet för att nå flera säger Catarina Fant, Vasabåtarnas marknads­förings- och kommunikationschef, till Vasabladet. Tillsammans är vi starka och kan nå hur långt vi vill, säger Åsa Sandström ordförande i UNITED. I Vasa pågår just nu samtal med föreningslivet om samverkan kring detta vilket ej är riktigt klart ännu. (se artikel i VK i morgon)
 
 Få svenskar på färjan
På vk.se 31/3 gick att läsa om satsningen på barnfamiljerna HÄR.
Båten gungar åt rätt håll:)
 
Va sägs om Top Cats på premiärturen 🙂
 
Förutom bar med 84 sittplatser och en liten scen kommer klubben få tillgång till att nyttja fartygets lastutrymme för arrangemang i småskalig ton liknande redan befintliga Cinderellakryssningar, Wheelsbåten, Rockbåten m.fl. Idag är två turer klara, ett på sommaren i samband med Motorveckan, som blir ett bra sätt att locka hit våra finska vänner. Det andra som planerats på hösten blir ett renodlat Rock-a-Billy minne. Baren kommer vara öppen vid varje resa men endast ha musikunderhållning på veckosluten.
 
Blå vägen får också ett lyft enligt Vasabladet. Blå vägen sträcker sig från Træna i havet utanför norska kusten via färja till Nesna vid Atlantkusten, till Umeå, och vidare via färja över Kvarken (Sverige/Finland) mellan Umeå och Vasa, vidare via Värtsilä till Petrozavodsk i Ryssland. Hela den resan kantas av unik natur, blandad kultur och nu också en gungande blandning av motorevenemang.
-Sen gör det inte saken sämre att Big Family Cruisers redan idag är en del av Blå vägen och dess kulturyttring. "Blå vägenträffen" varje Måndag hela sommaren, säger Niklas Bergström till Vasabladet.
 
 
Nicklas Bergström som är klubbens Odförande och eldsjäl bakom projektet och som ingått i arbetsgruppen är mycket hoppfull då detta är en väldigt viktig fråga för Västerbotten, Vasabåtarna, Umeå och Vasa, Blå vägen samt att det stora antalet resande med nya Wasa Express visar att trafiken är viktig även för föreningslivet och kulturen.
 
29 Juni är första invigningsresan inplanerad. Blir en höjdpunkt i Motorveckans planering. Biljetter släpps på Big Family Meet den 18 Maj (Finns att köpa på träffen) Priser och mera info HÄR
 
Marknadsförings och kommunikationsansvarig är direktör Catarina Fant: [email protected], tel: 040 5128380

Visst är det fantastiskt:) Men mycket arbete återstår. Gomorron

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.