Snart besiktningstider för många

Är ni som mig så går jag hellre på en rotfyllning än besiktar bilen. Fattar inte varför det är det värsta jag vet. Mitt sista besök va på Västerslätt där jag aldrig klarat få igenom en enda bil utan massa bekymmer, oftast bara smågrejer men ändå. Förra året fick jag ett så bra bemötande att all min oro försvann på en gång. Lyfter verkligen på hatten för den killens service. Bilen? Ja den klarade sig med några påpekanden. Men då hade jag också förberett mig bättre.

Några tips du kan ta till dig om du snart ska in med din kärra;)

 CHECKLISTA:
– vindrutetorkare och spolare
– att batteriet sitter fast
– signalanordning, blinkers och belysning
– skyltlyktan för registreringsskylten
– däckens mönsterdjup, minst 1,6 mm
– att backspeglarna är hela och sitter fast
– bilbältena, även bak (koppla gärna ihop bältena i baksätet)
– att det finns varningstriangel i fordonet. (ta fram den)
Om din bil har en löstagbar dragkrok, ta då med dig denna samt eventuell nyckel till besiktningen.
 

Det kan vara bra att vara förberedd då varannan bil blir underkänd på besiktningen, och var tredje av dem tvingas tillbaka för efterkontroll. Detta visar Bilprovningens egen statistik. Fel på bromsarna är vanligaste orsaken till återbesöken. Enligt Expressens uppgifter blev två miljoner bilar underkända. Det är facit när Bilprovningen tröskat igenom förra årets siffror. Totalt besiktigades omkring fyra miljoner bilar – 47 procent av dem underkändes. 31 procent av de underkända bilarna fick komma tillbaka på efterkontroll, där fel på bromsarna är enskilt största anledningen. 0,3 procent fick körförbud – 13 427 fordon bedömdes utgöra en omedelbar trafiksäkerhetsrisk och fick i de flesta fall bärgas från stationen.

Det finns alltså utrymme för dig att förbättra dom siffrorna och dina möjligheter till "blankt" papper, ta dom;) Orkar du inte kolla själv så kan man ju alltid nyttja OKQ8 Ersbodas goda service och be dom kolla det enklaste:) Fantastisk mack:)

//Big Papa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.