Olja i ådrorna

Kan man ärva motorintresset genetiskt tro? Kanske inte. Men hos oss Bergströmare har motor legat varmt om hjärtat i flera generationer. Föräldrar, farföräldrar, farbrödar, kusiner, treminingar, ja alla har som jag olja i ådrorna. Och mina barn likaså vilket gläder mig mest.

Motorhobbyn är ju mera än bara bilar, motrcyklar etc. Den är en livsstil.

Skratt.. Jag minns då man va nykläckt motorungdom med ”lappen” i handen. Tror inte det fanns någon bilhandlare som inte kände till mig då jag kom in i bilaffären med oljiga byxor och nedslitna träskor. Hjälp fick man inte för dom visste att man inte hade några pengar utan bara drömde sig bort för en stund då man ramlade in. Kaffe däremot bjöds det alltid på.

Synd är att många firmor, inte bara bilhandlare utan även bilelektriker, lackerare och verkstäder har försvunnit. Samma sak med dom, man gjorde sig alltid besvär att ”ramla” in och ställa tusen dumma frågor till dom gamla mekanikerna. Man hade ju inget bättre för sig.

Idag, vilket absolut inte är fy skam så har man ju fått internet och allt vad det kan innebära. Bilaffärerna som va förr på ens bakgata finns nu här ute i cybervärlden. T.ex martenssons-bil.se i Skåne. Visst jag springer inte in där för å dregla en snabbis och fördriva tiden som man gjorde förr. Nu sitter man hemma vid köksbordet, bläddrar bland privatbilar, företagsbilar mm mm och kanske rent av gör affär utan att fara ut i regn eller rusk. Okej att man saknar motorkulturen från ungdomen. Men detta är ju motorkulturen för ungdomen det med, dagens ungdom, och den är för mig och mina barn rätt underhållande också, även om man inte alltid handlar 🙂

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.