Skuldfälla eller räddning?

Det här med snabblån. Hos mig ramlar det in erbjudanden flera ggr i månaden om snabblån. Lös dina dyra krediter. Eller skicka ett sms och du har pengarna snabbt mm mm. Är vi så beroende av snabba lån idag att det är affär att från höger och vänster skicka ut dessa, oftast påkostade erbjudanden.

 

Iofs finns svårigheter kanske att bara gå in på t.ex Swedbank eller liknande och be om en tusenlapp eller några då dom hellre kanske lånar ut bara större belopp. Och då dyker ju en marknad upp  för snabblån med rätt höga räntor. Värt det eller inte?

För många år sedan hade jag utan problem skickat efter snabblån och sms lån.Det lös bara dollartecken i mina ögon och man va aldrig rädd för efterdyningarna av att låna. Dom problemen tar man då dom kommer tänkte man. Men efter att ha kämpat mig genom många år av lärdom och sett hur dom kan kosta planerar jag nog bättre nu, avstår hellre ett bra köp, än chansar att sätta mig i klistret igen. Att låna kostar, å ju mindre ju dyrare. Så va försiktig är mitt råd och låna bara om det är ett absolut måste. Köpa en Harley lyder verkligen under måsten;)) Skämt åsido, alltid bättre att spara…..

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.