Ingemar har somnat in

Ingemar Burström, en förebild, en släkting, en av Norrlands största motorprofiler somnade in i sitt hem igår efter en tids sjukdom.

ib

Bilden tagen vid Sm starten på bana 1968. En snabb översyn på 911ans kraftpaket. Ingemar till vänster, så som jag minns han bäst hängande i motorrummet. På bilden även hans mek Bosse Eriksson.

Ingemar va en av alla mina förebilder och jag hade äran att få växa upp i hans garage och ute med honom och alla de andra gubbarna ute på banorna med Ingemars son Christer. Ingemar är välkänd för sina bragder runt om i hela Sverige fast främst här i Norr och Umeå. IB Marin va det företag han också va vida känd för under 70 och 80-talet där han gjort mången båtfolk lyckliga med sina båtar och tillbehör. Ingemar har nu somnat in vid en ålder av 82 år.

Jag träffade Ingemar för en kort tid sedan här på NUS. Han va en stark tjurig man och ingen kunde ana att han bar på en tuff sjukdom som han kämapde mot. En stor motorprofil och en stor familjevän har alltså lämnat oss. Men han har lämnat många ljusa minnen efter sig vilket vi är så tacksamma för. Mina och familjens tankar går till de anhöriga i denna svåra stund.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.