Folkmusikfestival NU!!!!!

Folkmusikfestivalen i Umeå har sina rötter i 70-talets folkmusikfester och har sedan 1986 varje år haft arrangemang på Umeå Folkets Hus. Formen och storleken har varierat, men sedan 2006 har Umeå Folkmusikförening drivit festivalen under namnet Umefolk.

 

Har du missat starten igår är det ändå inte försent. Kolla in här för mera info, vilka band som spelar och va billigt det är för en trevlig musikfest för de flesta i familjen. Förra gången jag va där va det gumman som lurade dit mig. Och nej, jag är ingen faan normalt av sådant här men måste ärligt krypa till korset, jag hade skittrevligt:) Allt passade inte mig, men det fanns så mycket man blev erbjuden så det va värt varje minut ändå.

Kan nämna att i år erbjuds bl.a ca 600 medverkande artister bl.a den indiska sångerskan Shipra Nandy som besöker Umefolk med ensemble från England, Frankrike och Sverige. Supertrion Bruce Molsky (USA), Ånon Egeland (NO) och Mikael Marin (SV). Det blir underhållning i världsklass! Saxofonisten Jonas Knutsson tar med sig ett 30-mannaband från Estland för en rejäl musikalisk urladdning i Idun. Dans i världsklass blir det med This is How we Fly med amerikanska Nic Gareiss på percussiv dans samt projektet Nordic Dance med dansare och musiker från Danmark, Norge, Finland och Sverige. 

Har du inget bokat ikväll eller i helgen eller kan ändra på det du har, då tycker jag du ska gå dit. Jag ska försöka komma från ett slag, ev ta med ngt av barnen för missa det, det vill jag inte.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.