Bästa bilarna

Läste på SvD vilka bilar som ska vara de bästa.

I den allra minsta klassen var Volkswagen Fox bästa bil. VW Fox togs ur produktion 2011 och var efteträdare till Volkswagen Lupo. I fjol lanserades Volkswagen Up som ersättare till Fox. 

Klassen över minibilarna kallas i Tyskland småbilsklassen och i den var Nissan Micra bäst, enligt ADAC. Bästa tyska bil var Audi A1, som kom 2010, om man biortser från BMW-ägda Mini, som dock brukar räknas som brittisk.

Lilla mellanklassen toppas av BMW:s lilla suv X1. I botten hittar man, lite överraskande Volkswagens hardtopkupé, Eos som baseras på samma bottenplatta som 11:an på listan VW Golf och sedanmodellen Bora.

Mellanklassen domineras stort av de tyska märkena. Om man är lite liberaloch räknar in Skoda till de tyska bilarna (Skoda ägs av Volkswagen och baseras i allt väsentligt på VW:s teknik) så är de tio första bilarna, tyska. Hyundais lilla suv Tuscon lanserades i en ny tappning 2010 och bytte då beteckning till ix35

I den större mellanklassen har Volvo kvalat in genom att man slagit ihop Volvo V70 och S80 med den mindre S60 och en modell som av ADAC kallas S70 (kan möjligen syfta på hardtopkupén C70).

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.