Cykeltokar!

Satt på bussen till jobbet och tittade på cyklisterna som halkade fram på det isiga underlaget. Inte ens cykelhjälmar hade dom.

Vuxna människor som beger sig ut på cyklarna nu? Hur tänker dom egentligen. Utanför jobbet stod på dagen överfullt med cyklar kring cykelparkeringarna? Dom flesta antagligen med ägare som jobbar inom sjukvården?

Slängde en koll på däcken på cyklarna på jobbet och det va bara ngn enstaka som hade dubbat. Jag blir faktiskt lite förvånad att man vågar. En yngre kvinna cyklade i riktig racerfart om man kan kalla det så på halkan. Visst hon hade hjälm men ändå.

Nja, nog tycker jag dom är på hal is nu då hösten kommit och snön står för dörren. Det finns ju bussar att ta ist om än dom kostar lite. Men betalar hellre en slant än slår ihjäl mig på en cykel…

//Big Papa

3 kommentarer

  1. Anders

    Det verkar som om en del lämnar förståndet hemma så fort de sätter sig på en cykel… Det är särskilt märkbart kring universitetsområdet. F.ö. så tycker man att de som jobbar inom sjukvården borde vara försiktigare än andra då de i jobbet får se konsekvenserna av olyckor, men det verkar inte vara fallet om man ska tro det som du fick se på cykelparkeringen?

  2. carduelis

    Jag hör till tokarna som cyklar mellan Mariehem och centrum året runt. Nja kanske inte om det är kallare än minus 15 så där… Har dubbdäck på framhjulet vintertid numera. Det går alldeles utmärkt att cykla på vintern, har aldrig kört omkull. Jo en gång i Lund på 80-talet när det var underkylt regn. Och visst har jag hjälm!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.