torka..

Oj nu har det varit sk bloggtorka ett tag, inte bra men så blir det ibland.

Midsommar har passerat. Vädret och tiden har vänt utför, så till den milda grad att man på en skoaffär som jag besökte i dag, stod och plockade upp höstens/vinterns skor bakom en hylla. Kan avslöja att det ska vara "luddkant" i år. ( kom ihåg vart ni såg det först) Midommar tillbringades i "my home town" Umnäs. Midsommar och 60 års kalas på en gång. Så härligt att ha stora delar av släkten inom syn och räckhåll. Blir som ett lugn i själen. Ljuset och luften var fantastiskt och jag påmindes återigen  om att jag fått växa upp på världens bästa ställe.

  Welcome to my home town

Tre dagar av veckan som gått har jag tillbringat på Runö kursgård, alltså i Stockholmstrakten. Har varit på handledarkurs tillsammans med ca 199 andra handledare inom IF Metall. Trevligt med nya kunskaper, nya människor, nya kontakter och sist men  inte minst träffa på gamla bekanta igen. Alltid lika kul.

Tänk så liten världen kan vara. Var där,  en bra bit från hemma och hörde jplötsligt  en röst som pratade ganska bred norrlänska, en bekant dialekt. Det visade sig att kvinnan bakom rösten är liksom jag från Storuman men bor i värmland och har uppdrag för IF Metall. Samt att på rummet jag bodde i  låg en tidning( låg nog på allas rum ) som heter "svenska möten" och på framsidan finns armbryterskan Heidi A, även hon från Storuman….Sverige är inte så stort som man kan tro, eller så är Storuman större än vi tror. Sådana upplevelser krävde en öl..en Norrlands guld…såklart.så att jag kunde fortsätta vara mej själv.

Sista resan innan semestern är nu genomförd och jag börjar smått känna mej som alla kostym/kavaj/pumps människor som åker fram  o tillbaka med morgonflyget. Men visst, nu är det skönt att slippa "stan" för en stund.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.