Klockan går

Klockan går
vid midnatt övergår IF Metallförbundets lagda varsel på Teslas arbetsställen i Sverige till strejk.
I samma stund går vi in i en kamp som ingen vet eller anar slutet på.
Men det kan vi inte bry oss om. Vi har till uppgift att se till att våra bilmekaniker och servicetekniker medlemmar har samma villkor som övriga inom sitt yrke. Att dom är garanterade det dom minst ska ha.

Tesla har gjort klart att dom inte är intresserade av att teckna något avtal. Dom vill själva sätta villkoren för sina anställda. Villkor som är lägre och sämre. Sen finns säkert någon som har mer än grunden, men i ett nafs kan det ändras.
Tesla bryter mot det som gällt på Svensk arbetsmarknad sedan 1938. Något som arbetsgivarsidan och fackföreningsrörelsen tagit i hand på och som ska gälla. För alla utom Tesla då.
Tesla har dessutom varit tydliga med att dom kommer plocka in strejkbrytare, !
Smaka på det…ta in strejkbrytare.
Det är ett stort no! no!
Bryter man mot en lagstadgad strejk då har man tagit problemet till en ny nivå. Både som bolag och den som bryter strejken.

Ett bolag som tar bilarna in i framtiden och tar ansvar för miljön men som fullständigt skiter i vad som gäller på Svensk arbetsmarknad. Som hatar facket och säger ”fuck of till avtal”
Som jag skrivit tidigare. Ta ställning och kom ihåg, låter vi detta passera så kommer det att spridas och nästa gång är det på en arbetsplats nära dej….din

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.