På vems uppdrag?

”När makten i fullmäktige inte räcker till, då lyfter Socialdemokraterna in Kommunal i debatten och Kommunal bloggar gärna till Partiets fördel.”

Skriver KDs gruppledare i Umeå. på sin vk blogg ( Veronika Kärr) . och hänvisar till Anton Markebys blogg. Detta utifrån den debatt som pågår i fullmäktige, i nämnder men framförallt i diverse media, både social och vanlig media. Debatt och diskussion kring Framtidens hemtjänst inom kommunen och de privata aktörerna

Googla på LOV och LOU Umeå så hittar ni löpmeter av text i frågan.
Det jag stannar till vid är när man från i detta fall KD går ut med att fackförbundet kommunal skulle blogga till Socialdemokraternas fördel i frågan.
Kommunal är det fackförbund som organiserar de som jobbar inom hemtjänsten och har naturligtvis bildat sig en egen uppfattning i frågan utifrån sin roll och vad deras medlemmar lyft fram.
Fackets representanter kan faktiskt tänka själva och vet när det är dags att kliva in i eller öppna upp en debatt. Det behöver inga politiker tala om för oss.
Ibland sammanfaller våra ideologier och vårt tyckande, med det är ju samma sak på ”eran sida”
Ni talar ju samma språk och har samma målbild som Svenskt Näringsliv

En kommentar

  1. Richard

    Jamen Carola, när Kd och de andra Allianspartierna stöder Svenskt Näringsliv så är ju det ”en helt annan sak”…Kanske för att de (allianspolitikerna) har egna intressen i vinstdrivande företag att bevaka? Någonting måste det ju vara eftersom allianspolitikerna på såväl lokal som riksdagsnivå agerar stick i stäv med vad en majoritet av väljarna tycker i frågan om vinster i välfärden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.