Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Moderaternas s.k. arbetslinje!

är inget annat än ett sätt att genom sänkta ersättningar och andra piskor tvinga ut arbetslösa att ta FÖRSTA bästa jobb till allt LÄGRE löner! Andra antifackliga åtgärder som försämring av möjligheterna att ta ledigt för facklig verksamhet, visar vad detta s.k. "arbetar"-parti är kapabelt till!

Sen kan moderaterna försöka sno arbetarsymboliken men färre och färre går på tricket! Folk ser ju vad som händer under högerns inhumana styre! Varför högern hatar solidaritet är för mig en gåta, men så har det alltid varit och kommer alltid att vara!

Ut med högern i valet!

Etiketter: , , , , , , , ,

9 kommentarer

  1. Bröderna Gidlöf- Leif talking

    kan du inte försöka iallafall vara lite ödmjuk? När ditt parti nu träskar betänkligt. Visa någon typ av hjärta iallafall och inte bara detta meningslösa hat som du sprider.

  2. Uffe N

    Av det du skriver drar jag slutsatsen att du tycker att det är bättre att en person är arbetslös, och försörjs av andra, istället för att arbeta och försörja sig själv. Stämmer detta? Ett enkelt ”ja” duger för att bekräfta, men säger du ”nej” måste du förklara varför min slutsats är fel.

    Själv tycker jag att det är bättre att folk arbetar och försörjer sig själva istället för att de skall försörjas av andra. Även om det betyder att de måste ta ett jobb under deras kompetensnivå!

  3. Conny Forsström

    Svar till Uffe N (2010-05-06 17:57)
    Som vanligt är det tyvärr så att högern tror att ingen vill arbeta. Men vill ni ta bort välfärden så kan vi också svara med att vägra arbeta. Direktörer, aktieägare och andra i samma sits har inget att ta ut ur sina företag om arbete inte finns. Då blir aktierna lika mycket värda som toapapper!

  4. Mr Z

    Arbete är alltså enligt dig Conny något som man som individ ska kunna neka att göra. Om så är fallet, hur kan du då kräva att samhället ska ställa upp och försörja de som inte har något arbete om det i grunden är fel att kräva att var och en bidrar med det han eller hon kan göra? Vidare undrar jag hur det går med fördelningen av en ev. förlust i ett företag. Skall denna ev. förlust fördelas jämt ut över de som arbetar eller inte? Om arbetarna enligt dig skall ha rätt i att få del i en ev. vinst, borde de inte då också i rättvisans namn också få ta del i en ev. förlust?

  5. Uffe N

    Mr Z:
    Hur _kan_ du tänka dig att arbetarna skall ta hand om förlusten som ett företag gör? Förluster beror endast och uteslutande på att höga chefer tagit felaktiga beslut eller levt upp företagets (dvs de anställdas) pengar på representation.
    Om företaget dock går med vinst beror vinsten endast och uteslutande på arbetarnas svett vid produktionslinjen! Cheferna har inget att göra med hur stor vinst ett företag går med!

  6. Mr Cool

    Conny, ditt resultatdelningssytem finns redan och kallas för aktier. Svenska folket fick prova på att bli riskkapitalister i bl.a. Telia. Men hade du tänkt dig att bara vinster skall delas ungefär som ett lotteri som alltid utfaller med vinst och där de som investerat i eget arbete, sparade pengar och tagit risker aldrig ska vinna? Det finns också massor med arbetsplatser som helt saknar kollektivanställda.

    Men eftersom din medicin för lyckat företagande är att ”arbetarna” tar över så rekommenderar jag att ni då börjar med alla företag som går med förlust. En given succe??????

  7. Mr Z

    Uffe: Även om du raljerar en del i ditt inlägg ligger det mycket i det du säger. Särskilt inom vänstern verkar det finnas en uppfattning att företagande innebär att man utnyttjar arbetare och därefter enkelt får stora vinster som man stoppar i egen ficka. Jag tror även att det är få av de som Conny definierar som arbetare som är villiga att få del i en ev. vinst om det samtidigt innebär att de också måste vara delaktiga i en ev. förlust. Vad Conny själv tycker om detta förblir obesvarat, för han verkar inte ha något svar på denna konkreta och i mitt tycke berättigade fråga.

  8. Uffe N

    Mr Z:
    Jag håller tyvärr med dig i att vänstern verkar se på företags vinster som något arbetarna åstadkommer, utan inverkan från chefer/ledning.
    Jag håller också med i att Conny måste svara på frågan om de anställda skall bli skyldiga att ersätta företaget för den förlust det gör, om de skall ha del i en eventuell vinst. Du är inte den ende som ställt samma fråga, och vad jag vet har Conny aldrig svarat på den!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.