Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Högerns framdragande av kommunistkortet..

varje gång man säger att man är socialist, är lika frustrerande varje gång. Nej, jag vill inte ha någon statskommunism eller diktatur för den delen.

Däremot vill jag ha ett rättvisare samhälle, där man t.ex. FÅR vara sjuk när man faktiskt är sjuk (men högern anser att människor bluffar och att man inte blir sjuk, man är istället lat enligt denna OMÄNSKLIGA ideologi), där man vid arbetslöshet har ett ekonomiskt skyddsnät, där man vid behov av vård får detta utan att behöva ta ur sina egna fickor (gemensamt finansierad vård, solidaritet, ska vi ha i form av skatt som vi alla betalar). Där människor får schyssta villkor att jobba under, där de inte utnyttjas och blir bestulna på löner (ärkekapitalistföretaget McDonalds som "ståtligt" exempel på det sistnämnda). Där klyftorna minskar så att inte en person är extremt rik på hundra fattigas bekostnad.

Ett SÅDANT samhälle vill jag ha! Vad vill högerparti-anhängarna (C, Fp, Kd, M)? Rättvisa har jag i alla fall förstått att det inte är något ni prioriterar. Det har för övrigt resten av landet också insett, åtminstone de arbetslösa och sjuka, vilka ni så gärna sparkar på! Ut med detta blåa regeringsexperiment i valet! In med humanism, mänsklighet, värme, empati. Kort och gott; in med en DEMOKRATISK socialism!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

9 kommentarer

  1. Mr Z

    Allt det du räknat upp har du fått med nuvarande regering. Skillnaden mellan regering och oppositionen är nivåerna på sjukersättningen och A-kassan. En annan skillnad är att regeringen vill att det ska löna sig att arbeta, till skillnad mot oppositionen som vill att det ska löna sig att INTE arbeta genom t.ex. 6 h arbetsdag med bibehållen lön och friår. Du har själv sagt ”Det är INGALUNDA någon moralisk plikt att arbeta.”, vilket verkar stämma väl in på oppositionens syn på arbete. Har dock svårt att se vad i oppositionen som är mer rättvist än det regeringen gör.

  2. Conny Forsström

    Svar till Mr Z (2010-05-22 22:31)
    Om vi ska kunna ha ett samhälle (där alla vill leva tillsammans) så måste också alla känna att de får en rättvis del av det samhället, eller vad säger du Mr Z?

  3. Conny Forsström

    Svar till Mr Z (2010-05-22 22:31)
    Oppositionen, ja, alla inser att det är nödvändigt med arbete, jag skulle t.o.m. säga samarbete, för att ha ett drägligt samhälle. Ett samhälle där ALLA får del av kakan.
    Om jag förstår dig rätt så menar du dock att arbete är det viktigaste och jag håller med dig, OM det är arbete till schyssta villkor. Visst håller du också med om att det ska vara schyssta löner och rättigheter? Högern säger ju att det ska löna sig att arbeta. Se på McDonalds. Löna sig att arbeta??? De blir ju blåsta på delar av sin lön. Men som sagt, om arbete är en moralisk plikt så är lönen oviktig eller vad tycker du???

  4. Conny Forsström

    Svar till Mr Z (2010-05-22 22:31)
    Att regeringen skulle agera rättvist? Fråga människor som tvingas leva på soc, som tvingas ut i arbete fast de är sjuka, ifall regeringen agerat rättvist.

  5. Conny Forsström

    Svar till Mr Z (2010-05-22 22:31)
    För det är väl ändå därför vi jobbar? För att ha ett drägligt liv? Men att jobba hårt och ändå bli blåst på sin lön…det gör mig riktigt arg. Det bästa hade i McDonalds-fallet varit om alla arbetare i kedjan lade ned jobbet under en dag (minst). Såna företag ska tvingas ner på knä tills de betalar ut rätt löner och tills de förändrar sin företagskultur till att rätt ska vara rätt.

  6. Mr Z

    Självklart ska all kunna känna att de får en rättvis del av samhället, frågan är dock hur stor delen ska vara för att det ska anses vara rättvist. Jag personligen ser det som helt rättvist med olika lön för samma arbete beroende på att personer presterar olika mycket. Jag ser det också som rättvist att en högutbildad har en högre lön än en lågutbildad samt att ett arbete som kräver mer i form av utbildning och erfarenhet också ger mer i lön än ett arbete där utbildningsnivå och erfarenhet inte har samma betydelse.

  7. Mr Z

    Vad gäller löner och rättigheter så skiljer det sig inte nämnvärt där heller mellan höger och vänster. Det ska vara schyssta löner och med en schysst lön menar jag en lön, där du som arbetar bär upp dina egna kostnader. Att sedan McDonalds beter sig illa mot sina anställda har ingenting alls med sittande regering att göra. På samma sätt som det finns både bra och dåliga anställda, finns det bra och dåliga arbetsgivare. Om sedan problemen på McDonalds är ett generellt problem eller ett lokalt inom den aktuella restaurangen vet jag ej.

  8. Mr Z

    Det går att ha synpunkter på sättet som regeringen har hanterat det sjuka. Dock är regeringen i grunden på rätt väg, då det i tidigare systemet även det ledde till att människor hamnade i kläm och fick svårt att klara sig. Sedan glömmer du medvetet att mer än hälften av de utförsäkrade som inte anmälde sig hos arbetsförmedlingen arbetar och försörjer sig själva. Källa: http://www.dn.se/ledare/huvudledare/battre-an-vantat-1.1093737

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.