Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Varför älskar högeranhängare…

orättvisa? Därför att det gynnar dem själva.

Hur kan ni annars älska orättvisa? Svara gärna. Vad är det för något som säger att den som redan har ska gynnas ännu mer?

En brist på solidaritet?

Etiketter: , , , , , , , , ,

32 kommentarer

  1. Mr Cool

    Conny, du har tidigare framhärdat att Venezuela är ett socialistiskt föregångsland men nu råder en märklig tystnad runt detta. Du säger dig inte vilja ha kommunism som i Kina, Cuba och Nordkorea etc. Då är min enkla fråga ….vilket land i världen har ett politiskt system som vi skall försöka efterlika och förädla????

    Själv påstår jag att vi inte kan ha ett samhällssystem som i väsenlig grad skiljer sig från länder vi konkurrerar med. Vi kan inte ha väsenrligt högre skatter eller löner. Ej heller ett socialt skyddsnät som är totalt annorlunda.

    Men du duckar väl som vanligt för frågor….

  2. Mr Z

    Conny, har du några konkreta exempel på hur högeranhängare älskar orättvisor? Eller är detta bara ytterligare ett i mängden av dina påhopp mot de som har en annan politisk åsikt än dig själv?

  3. Conny Forsström

    Svar till Mr Z (2010-05-23 20:37)
    Jag har aldrig hört en högerpolitiker eller högeranhängare prata om hur viktigt det är att minska klyftorna och skapa ett rättvisare samhälle. Däremot har jag sett högern bedriva en politik som ökar de sociala gapen.

  4. Mr Cool

    Conny, än en gång så undviker du att svara på frågor i brist på argument. Men jag skall inte vara lika ynklig….välfärden behöver inte försämras men den är avhängig de pengar som finansierar den offentliga såväl som privata.

    Vadå älskar orättvisor….tror du inte Allinasen såväl som dess meningsmotståndare inlusive SD vill skapa ett samhälle som de uppfattar är bra för Sverige???

  5. Uffe N

    Var har du fått för dig att ”högeranhängare” älskar orättvisa?

    Om du med ”orättvisa” menar att den som är anställd på ett företag inte automatiskt har rätt till del i vinsten utan att samtidigt vara skyldig att ta hand om motsvarande del i en förlust så älskar jag orättvisa. Men jag ser inget konstigt alls i det: skall man ha del i en vinst så skall man ha del i en förlust också.

  6. Mr Cool

    Conny, vi kanske för en gångs skull är helt överens. Självklart skall alla betala lika stor del av sin inkomst i skatt procentuellt sett. Avdrag i alla former på deklarationen skall bort eftersom alla inte kan göra avdrag. Och tänk vad mycket fiffel som kan uteslutas om avdragsmöjligheten tas bort. Skatterna kan då sänkas något dessutom. Det du Conny är rättvisa.

  7. Johan Karlsson

    Saken är att vänstern förvrängt ordet rättvisa till att betyda ”lika för alla, oavsett egen insats”. I vänstern värld är det alltså fullt acceptabelt att kräva att någon annan ska försörja en utan att man själv behöver lyfta ett finger. I min idealvärld ges alla samma rättigheter och förutsättningar. Där kan aldrig individen offras på kollektivets altare. Om det är egoism att vilja behålla mer av det man tjänat genom hårt arbete, vad kallas det då att kräva att man ska få högre bidrag för att jobben man erbjudits inte verkat tillräckligt intressanta?

  8. Johan Karlsson

    Solidariteten som du nämner är något som brukar hyllas av vänstern tills de måste bevisa den i praktiken. En låg platt skatt, utan eller med begränsad rätt till avdrag vore det mest rättvisa. Berätta gärna för mig varför det är rättvist att vissa ska tvingas försörja andra bara för att dessa genom hårt arbete eller utbildning lyckats tjäna lite mer än andra?

  9. Mr Cool

    Conny, ditt rättvisepatos påminner starkt om min Västerbottniske kusins inställning (givetvis kommunist). Han säger så här ”folk som har pengar skall förbjudas att vinna på Lotto, hästar, tips etc. även om dom betalar insats” för det är ORÄTTVIST mot dom som inte har så mycket pengar. Han är i sina bästa år men har lallat genom livet på bidrag i form av A-kassa, soc. och lönebidrag.

    Finner du det rättvist att vissa skall få sina företag konfiskerade för att dom inte delar ut vinsten till dom anställda?

    Men hur göra med alla enmansföretag som går i vinst? Skall dom undantas????

  10. Mr Z

    Conny, varför är det enligt dig viktigt att minska klyftorna i samhället? Om det finns människor som vill gå en lång utbildning, arbeta 16 timmar/dygn och drivs av att få det ekonomiskt bättre, skall då du tillsammans med vänstern säga att dessa människor är egoister och har helt fel inställning? Andra människor kanske prioriterar fritid och väljer att skaffa sig ett enkelt boende, med få prylar samt arbetar deltid istället. Ska du då tala om att även de har fel inställning?

  11. Mr Z

    Problemet för dig och vänstern är att ni ser alla människor som exakt lika, med exakt lika inställning och exakt samma motivation och prioritering i livet. 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön är ett exempel på detta. Vad ska ni göra med de som inte vill arbeta 6 timmar med bibehållen lön, utan fortsätta arbeta 8 timmar/dag. Kommer dessa att få en löneförhöjning med 25% eller betraktas det som orättvist eftersom de som arbetar 6 timmar/dag inte kommer upp i samma lön?

  12. Johan Karlsson

    En intressant aspekt av det som Mr Cool nämner är att spel och dobbel tycks vara det enda accepterade sättet att bli rik i Sossesverige. Man ska alltså bara kunna tjäna pengar genom tur, inte genom hårt arbete eller genom att tillhandahålla varor och tjänster som andra människor efterfrågar. Liknande funktion har kollektivavtalet som håller tillbaka den flitige och kompetente för att det vore ”orättvist” om den late eller inkompetente fick mindre betalt.

  13. Uffe N

    Johan: jag tror du är något på spåren vad gäller möjligheter att bli rik i Sverige. Men du har missat en aspekt: det är helt OK att bli rik som idrottare.

    Hur många gånger har vi inte hört att börsdirektörernas löner är för höga, och skall konfiskeras för att arbetarna skall få mat på bordet? Men har vi någonsin hört att Zlatan tjänar för mycket, och att hans lön skall konfiskeras så att arbetarna får mat på bordet?

    Och hur många ungar har inte någon sportstjärna på en affisch på sin vägg? Jag undrar bara när affischerna med tex PG Gyllenhammar eller Henry Ford kommer…

  14. Mr Cool

    Conny, än en gång frågar jag dig vilket land på denna jord som har ett statsskick som är värt att försöka efterlikna och utveckla? För du tror väl inte i din enfald att just Sverige kan ha ett politiskt system med högre skatter och välfärd som ingen annan har. Jag vill skonsamt meddela att det som betalar vår välfärd är export och inte jobb i offentliga sektorn. Tillåter vi oss själva för generösa reformer så kommer allt det vi producerar att bli för dyrt och ingen kommer att köpa. Jag tror i min enkelhet att t.o.m. du skulle förstå konsekvenserna av höjda löner, höjda bidrag och höjda skatter

  15. Johan Karlsson

    Uffe: Intressant synpunkt. Jag finner det faktiskt lite märkligt att just idrotten har en sån status. Conny gillar visserligen inte jämförelser med totalitära stater men jag kan inte undgå att notera att idrott haft hög status i många socialistiska diktaturer. Varför är nog inte helt enkelt att svara på. Dels är, åtminstone i Sverige, socialister väldigt antinationalistiska så det kan knappast var patriotism det handlar om. Dessutom är idrotten väldigt elitistisk vilket, åtminstone officiellt, klingar illa i vänsterns öron. Conny kanske kan ge ett svar?

  16. Mr Z

    Conny, har du hunnit fundera något mer kring detta med rättvisa? I ditt blogginlägg ”Arbetarna ska vara återhållsamma i.. ” har du åsikten att rikedomar i ett företag borde fördelas jämnare, vilket om jag tolkat dig rätt skulle vara mer rättvist för arbetarna. Frågar dig därför igen, ska en ev. förlust i ett företag fördelas ut på de som arbetar eller inte? Det borde väl fördelas ut enligt ditt eget resonemang eftersom det blir det mest rättvisa för alla. Arbetarna får del i såväl rikedomar som förluster, för i vänstern värld ska väl rättvisa gälla alla, ÄVEN företagsägare och direktörer??????

  17. Bröderna Gidlöf- Leif talking

    Härligt. Conny har slutat blogga! Eller har han väl haft fullt upp med skuggbudgeten……eller kanske är det bara så att när allliansen går framåt är det inte lika roligt att sprida dynga längre.

  18. Mr Cool

    Uppriktigt sagt så tror jag Conny har dragit till Venezuela eftersom han i inlägg efter inlägg beskrivit detta land som den idealiska socialistiska staten. ”Den store ledaren” Chavez har han öst beröm över trots att fria radiostationer tystats på löpande band. Han har bejakat Ryssarna nyblivna militära närvaro och tycker de Svenska arbetarna skall ta efter de i Venezuela som med våld tog över fabriker. Hur det gått produktionsmässigt för dessa när ”intelligentian” tagit över är dock okänt men det kan väl bara gå bra då sanna kommunister sitter vid spakarna.

  19. Uffe N

    Jag kan inte påstå att jag _vet_ men jag tror inte CF har lagt ner bloggandet. Det vore dock väldigt trevligt att få svar på våra många frågor tycker jag.

  20. Conny Forsström

    Svar till Bröderna Gidlöf- Leif talking (2010-06-01 14:55)
    Låt mig försöka förstå ditt inlägg rätt: menar du att om man står på vänsterkanten politiskt, då sprider man dynga? Det är du i din fulla rätt att tycka. Jag å min sida anser att högerpolitiken (alliansen) sprider ideologisk dynga.

  21. Conny Forsström

    Svar till Mr Z (2010-05-31 21:27)
    Kapitalismen ska avskaffas och företagen drivas kooperativt. Under en demokratisk socialism finns inte längre konkurrens kvar. Istället finns drivkraften att jobbet blir något man gör för att ha tid till annat. (Vad det andra nu skulle vara är väl upp till var och en). Resurserna finns ju onekligen så de räcker till för alla. Att de som HAR resurserna sen har lagt beslag på dem och tvingar arbetarna till arbete utan rätt till produktionsmedlen, är en annan sak. Det handlar om en ovilja till en rättvisare fördelning (då menar jag under det nuvarande samhällssystemet).

  22. Mr Z

    Conny, ok du vill avskaffa kapitalismen och ersätta den med något annat, men nu har vi kapitalism, även om du inte gillar den. Vi har även företag som både går med vinst men som även går med förlust. Frågar dig ännu en gång eftersom du undviker att svara. Skall en ev. förlust i ett företag fördelas ut på de som arbetar eller inte? Eftersom du vill ha ett mer rättvist system borde det vara rimligt att arbetarna får ta del av såväl ev. vinster som ev. förluster i ett företag eller har du en annan åsikt om detta?

  23. Mr Cool

    Conny, jag undrar också om en sak eftersom du tidigare hävdat att arbetarna skall ta över produktionsmedlen d.v.s. konfiskera/stjäla och de ekonomiska resurserna skall överföras till arbetarna. Men de företag som uppvisar förlust då skall de ”skonas”. Är det rättvist om de arbetare som jobbar vid lönsamma företag får dela på vinsten medan de som jobbar i förlustföretag inte får en krona. De som jobbar i förlustföretag kommer då att söka sig till de vinstrika och vad händer då med arbetstillfällena? Kan också meddela att man i ett företag bokföringsmässigt kan styra ett resultat.

  24. Mr Z

    ”Kapitalismen ska avskaffas och företagen drivas kooperativt. Under en demokratisk socialism finns inte längre konkurrens kvar.” Vad händer med de människor som inte vill avskaffa kapitalismen och som inte vill ha någon demokratisk socialism i företagen? Tänk på att även bland de du kallar för arbetare finns det människor som trivs med att arbeta och inte alls vill ha något kooperativt drivande av företaget. Vad ska ske med dessa?

  25. Mr Z

    Det har varit ovanligt tyst från Conny på sistone. Är det för att regeringen f.n. har bättre opinionssiffror än oppositionen? Det vore dock bra om Conny som säger sig vilja diskutera politik också tog sig tid och svara på de relevanta frågor som ställs i hans blogg. Frågar dig ännu en gång eftersom du undviker att svara, skall en ev. förlust i ett företag fördelas ut på dem som arbetar eller inte? Det är milt sagt mycket dåligt stil att först komma med anklagelser mot de som har en annan politisk åsikt, för att därefter bemöta relevanta frågeställningar med tystnad.

  26. Mr Cool

    Ser på en ekonomibarometer i dagens tidning att Venezuelas ekonomi är på ruinens brant och bara Argentina ligger sämre till. Men Conny, påstod inte du att det var just Venezuela som med sitt socialistiska styre utgjorde ett föredöme som Sverige skulle ta rygg på???? Det är tur att det inte är folk med din ekonomiska bildning och insikt som styr detta land. Fundera också varför det är just stater med socialistiskt styre som ligger dåligt till ekonomiskt just nu!!!

  27. Johan Karlsson

    Vart har Conny tagit vägen? Har han emigrerat till Nordkorea, Venezuela eller något annat socialistiskt föregångsland? Planerar han revolutionen som han hoppas ska ge honom det välstånd han inte själv vill skapa? Frågorna är många.

  28. Mr Cool

    Pär, det är inte alla som vill roa sin omgivning med namn och bild i forumet. Fundera även varför vi röstar anonymt…jo det är för att man inte skall bli trakasserad för sin åsikt. Själv har jag fått däcken sönderskurna på min fina BMW sannolikt av någon som ville uppnå ekonomisk rättvisa eller som helt enkelt inte gillar mina åsikter. Efter denna händelse är jag alltid anonym. Notera också de otrevligheter som en Vindelmoderat blev utsatt för av en tidigare avstängd bloggare.

    Jag tror dock Conny är i Venezuela som han så ivrigt lyft fram som det absoluta föregångslandet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.