Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Du sköna nya värld

 

Att göra mer för de som fått det sämre skriver moderaten Nicklas Sandström om..hur går det ihop med skattesänkningar i hundramiljardersklassen? Ganska dåligt vill jag hävda…
Nej, alliansens inofficiella plan för välfärden är skattesänkningar som underminerar välfärden, varpå försäkringsbolagen rusar till och "räddar" de som har råd…och de som inte har råd får klara sig bäst de kan. Citatet "Du sköna nya värld" kommer i tankarna, och i denna nya värld är fattiga och svaga inte välkomna. Tvärtom, för alliansen blir de ballast som är "tärande". Visst var det väl en borgare som kom på uttrycket tärande?

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    Har du ens läst boken du hänvisar till? Det verkar inte så med tanke på att den är en svidande kritik just mot välfärdssamhället och den starka Staten som löser alla människans problem samtidigt som dessa ”skyddas” från verkligheten.

  2. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-07-23 12:56)
    Jag använder citatet på ett ironiskt sätt, och menar snarare att borgarnas nya s.k. vision är ett samhälle där människor far illa. DET är jag mycket kritisk till. Men vad anser du om min teori (som kanske är sanning) att högern och försäkringsbolagen skulle ha mycket gemensamt att arbeta för?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.