Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

The point of no return

Valet i år är extra viktigt därför att om högern vinner kommer man att sälja ut mer och mer (till slut allt) av de statligt ägda bolagen. Dessa bolags intäkter står för en betydande del av välfärdspengarna..

Så vinner högern i valet 2010 kommer det sen inte att gå att få tillbaka någon välfärd värd namnet (även om vänstern skulle vinna i valet 2014) eftersom de statliga bolagen då kommer att vara borta och således också intäkterna.

Så tänk en extra gång..vinner högern valet igen kommer Sveriges välfärd att bli så pass försämrad att inga återställningar kan göras (the point of no return).

Tänk ordentligt innan du röstar! Rösta rött!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Svar till Uffe N (2010-08-08 11:54)
    Läste din blogg och har hört argumenten förr. I praktiken menar du att välfärden ska skapas av privata företag. Det respekterar jag. Men är det samma privata företag som skattefuskar för tiotals miljarder per år, kanske t.o.m. hundratals? De vill ju uppenbarligen inte finansiera välfärden. Så vilka ska göra det om de statliga företagen säljs ut?

  2. Uffe N

    Jag tycker inte att ”skattefuskar för tiotals miljarder” betyder ”finansierar inte välfärden”. Företag kan mycket väl skattefuska för massor, men ändå betala mycket skatt.

    Och så länge ”skattefuskar för tiotals miljarder” inte betyder ”bryter mot lagen” så är det inget att göra. Om företagen däremot bryter mot lagen så är det bara att sätta dit dem.

  3. Mr Z

    Välfärden finasieras genom att få så många människor i arbete som i sin tur genererar skatteintäkter. Om välfärden enligt dig Conny är helt beroende av statliga företag, varför vill du då inte ha en modell som den i forna Sovjetunionen? Där kan man säga har detta testats fullt ut med i det närmaste total kontroll genom statliga företag. Konstigt nog fick inte människorna i detta system en fantastiskt bra och fin välfärd. Då återstår frågan, varför skulle samma sak gå bättre här i Sverige om statliga företag enligt dig själv Conny vore grunden för välfärden?

  4. Mr Z

    ”privata företag som skattefuskar för tiotals miljarder per år, kanske t.o.m. hundratals? De vill ju uppenbarligen inte finansiera välfärden. Så vilka ska göra det om de statliga företagen säljs ut?” Ditt resonemang bygger på att om de statliga företagen säljs ut kommer vi inte att kunna finansiera en betydande del av vår välfärd. Jag håller inte med dig om detta och ville med exemplet på Sovjetunionen påvisa att en god fungerande välfärd inte är någon garanti, även om vi har statliga företag som finansierar denna.

  5. Uffe N

    Conny: om inte privata företag skapar grunden i välfärden, vem skulle då göra det? Som Mr Z påpekar så hade Sovjetunionen bara helstatliga företag, men utöver partieliten levde folket i misär. Det enda goda jag vet om det systemet är att alla hade det lika djävligt. Utom partieliten förståss…
    Och i Sovjetunionens fall kan man inte skylla på att de hade för lite tid på sig, det tog 70 år mellan det att landet bildades och landet löstes upp.

  6. Uffe N

    Del två: märk väl att privata bolag egentligen bara skapar grunden till välfärden. De skapar något som staten kan beskatta. Det är sedan upp till staten att förvalta sina pengar på bästa sätt, och skapa den välfärd det finns utrymme till med tanke på de pengar staten har.

  7. Conny Forsström

    Svar till Trött på Kommunist conny (2010-08-15 12:25)
    Del II: Det kan tilläggas att jag också är väldigt trött på alliansen efter fyra års vanstyre. Förhoppningsvis är fler det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.