Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

En stilla vädjan till de osäkra

Ni som är osäkra, tänk lika mycket på vad ni röstar in som på vad ni röstar ut. Era röster är oerhört viktiga. En röst på alliansen innebär en fortsatt nedmontering av välfärden där man, vilket jag sagt många gånger, har en blind tro på marknadens förmåga att utan regleringar, reglera sig själv. Alla vi som lever i verkligheten vet att marknaden inte kan ta något socialt ansvar. Fler människor kommer att fara illa när alliansens vilda-västern-kapitalism får fortsatt spelrum. Alliansen själva bryr sig förstås inte om det, tvärtom, stenhård konkurrens där de svagaste slås ut, tillhör högerns ideologi.

Röstar ni däremot på vänsterblocket får ni humanism, medmänsklighet, solidaritet. Ni får en ideologi som tror på att samhället (vi alla tillsammans via skatter) faktiskt HAR en skyldighet att hjälpa och stötta de som inte klarar sig i den stenhårda konkurrensen. En dag kan det vara jag eller du som "ligger vid vägkanten" och behöver hjälp. Då vore det väl faktiskt önskvärt att det fanns assistans att få? För det finns väl ingen som på allvar tror att alla kan bli rika och aldrig kommer att behöva hjälp?

Rösta rätt, rösta rött!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 kommentarer

  1. Lundgren

    Nu bajsar du igen i galen tunna conny. Ni kommunister vill ha ett ”sovjet” här i Sverige. En enkel fråga: Så du anser alltså att människor inte for illa i Sovjet?

  2. Conny Forsström

    Svar till Lundgren (2010-08-15 12:24)
    Har svarat på den frågan miljontals gånger, men det räcker tydligen inte. Nej, jag vill inte ha ett Sovjet i Sverige. Däremot vill jag ha ett land där alla får rimliga chanser, där det finns en väl utbyggd välfärd och starka skyddsnät. En demokratisk (observera ordet demokratisk) socialism är vad jag vill ha.

  3. Uffe N

    På ett seriöst plan är det bättre att vi får ett oavgjort valresultat med 100% röstande än en jordskredsseger för ena eller andra sidan med bara 50% röstande. Om resultatet av valet skulle bli svårhanterat för politikerna så får de väl komma överens över blockgränserna, eller utlysa nyval.

  4. Johan Karlsson

    Men Conny, det råder väl och har rått politisk konsensus i Sverige om välfärdsstaten? Det är länge sedan en liberal skribent beklagade sig över att det i riksdagen bara fanns representerat två vänsterpartier (S och VPK) och tre socialdemokratiska (M, C, och FP). Varför upprepar du hela tiden lögnerna om att ”höger”-regeringen vill utplåna välfärdsstaten? Tror du själv på detta eller ljuger du för de som kan tänkas göra det? Din misstro till ”marknaden” dvs du, jag och resten av våra medmänniskor säger nog mer om dig själv än om oss andra.

  5. Mr Z

    Conny, om ni inom vänstern står för solidaritet, varför är ni då emot en obligatorisk A-kassa som omfattas av alla? Både du själv och oppositionen har haft åsikten att det är orättvist att avgiften till A-kassan är olika beroende på vilken A-kassa individen är medlem i. Samtidigt är det just avsaknaden av en obligatorisk A-kassa som är orsaken till att vi har olika avgifter. Återigen argumenterar oppositionen emot sig själv. Men det kanske beror på att solidaritet är något som bara gäller ibland då det gynnar er själva?

  6. Mr Z

    ”En röst på alliansen innebär en fortsatt nedmontering av välfärden” Nu är det så Conny att sanningen har hunnit ifatt både dig och din opposition. Efter 4 år och en svår internationell ekonomisk kris har vi fortfarande en väl fungerande välfärd samt ordning i statsfinanserna. Landet har inte gått under, även om ni inom vänstern försöker ge sken av detta. Är det inte hög tid nu att du istället börjar berätta om vad ni inom oppositionen vill göra om ni vinner valet? Du vinner inga sympatier genom att konstant svartmåla de med en annan åsikt. Valet lär bli jämt i vilket fall som helst.

  7. Johan Karlsson

    Mr Z: Därför att det skulle minska fackets makt över löntagarna och dess möjlighet att värva medlemmar med hot andra påtryckningar. Jag var själv medlem i Byggnads tidigare och ville gå ur facket men stå kvar i a-kassan. Jag var då ung och trodde att a-kassan var gemensam för alla och att facket bara hjälpte till att administrera den. Ombudsmannen (eller ombudskvinnan) på avdelningskontoret upplyste mig ovänligt att gick jag ur facket skulle jag minsann inte få vara med i a-kassan heller. Andra jag talat med har blivit uteslutna pga försenad betalning av avgiften, utan utskickad påminnelse.

  8. Uffe N

    Johan: Jag har hört erfarenheter liknande din från fler håll, och själv hade jag svårt att få gå med i bara A-kassan istället för både fack och A-kassa.

  9. Mr Z

    Johan: Jag är väl medveten om detta, men jag vill gärna höra Connys version, för det är ett stort hyckleri från vänsterns sida att i enda stunden tala om vikten av solidaritet och ge sken av att alla som röstar borgerligt är egoister som helt saknar solidaritet, för att i nästa steg helt strunta i solidariteten då den inte gynnar de egna leden. Har jag fel i detta, får Conny eller någon annan gärna bemöta detta med sakliga argument.

  10. Johan Karlsson

    Mr Z: Visst är det hyckleri på högsta nivå, som så mkt annat av vänsterns ”ideologi”. En gammal sanning är att solidariteten bara är bra tills man måste bevisa den i praktiken. Eller som ett svepskäl att lägga vantarna på andras pengar. Facket, åtminstone det jag borde vara med i, uppmanar dessutom till mobbning och utfrysning av ickemedlemmar på arbetsplatserna. Kanske är även detta en form av solidaritet?

  11. Johan Karlsson

    Nå Conny, varför är du emot en obligatorisk a-kassa? Det om något borde väl vara solidariskt då det även skulle tvinga de som inte anser sig behöva en sådan försäkring att vara med och betala? Fler medlemmar fördelar ju som bekant risken vilket gör att medlemsavgiften sjunker. Det borde väl gynna de fattiga? Varför är du emot detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.