Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Jobba för socialbidrag och endast få ha 20 tänder?

Jag läste i Monica Wahlströms (FP) blogg att folkpartiet vill att människor förväntas jobba om de ska ha socialbidrag. Snacka om att arbetsgivarna får gratis arbetskraft (och detta KOMMER att utnyttjas av arbetsgivarna).

När man sedan läser moderata utspel om att folk som går på soc endast ska ha rätt till tjugo tänder blir man förskräckt. Jag får en vision av en armé av fattiga människor som utnyttjas hänsynslöst och som DESSUTOM kommer att bli stigmatiserade för att de inte har så många tänder kvar…Högerns nya Utopia..låt inte detta bli verklighet. Rött kort till alliansen i valet den 19 september. I högerns drömvärld kommer det verkligen att synas vem som är fattig…

För att inte tala om hur lönerna kommer att påverkas på sikt..tänk själv innan ni frågar hur jag menar.

Högerns frånvaro av empati, hänsyn och solidaritet med de svaga..försöker hitta ett enda ord som kan sammanfatta detta.

http://blogg.vk.se/monica-wahlstrom-vannas/2010/08/23/motprestation-av-arbetsfora-socialbidragstagare-184919

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 kommentarer

  1. Mr Z

    Conny, har du överhuvudtaget läst hennes blogg? Det syftar till att höja kompetens och få ut personer som är arbetsföra ut i arbetslivet. Detta finns redan idag upp till 25 års ålder, men nu vill Fp att det ska omfatta alla. Om du läser socialtjänstlagen som hon har länkat till står det bl.a. ”4 § Socialnämnden får begära att den som uppbär försörjningsstöd under viss tid skall delta i av nämnden anvisad praktik eller annan kompetenshöjande verksamhet om den enskilde inte har kunnat beredas någon lämplig arbetsmarknadspolitisk åtgärd.” …..

  2. Mr Z

    …. ”Praktik eller kompetenshöjande verksamhet som avses i första stycket skall syfta till att utveckla den enskildes möjligheter att i framtiden försörja sig själv. Verksamheten skall stärka den enskildes möjligheter att komma in på arbetsmarknaden eller, där så är lämpligt, på en fortsatt utbildning. Den skall utformas med skälig hänsyn till den enskildes individuella önskemål och förutsättningar. Socialnämnden skall samråda med Arbetsförmedlingen innan beslut fattas enligt första stycket.” Det är alltså enligt dig Conny bättre att vi struntar i att ens försöka hjälpa …..

  3. Mr Z

    …. de som är arbetsföra tillbaka in i arbetslivet genom t.ex. en praktikplats eller dyl. Visst finns det en risk att oseriösa arbetsgivare utnyttjar detta, men detta ska vägas mot möjligheten för individen att komma in på en arbetsplats och visa vad denna går för. De allra flesta arbetsgivare är mycket mån om att ha ett gott rykte och medarbetare som trivs. Får de en praktikant som gör bra ifrån sig ökar chanserna betydligt att detta leder till anställning jämfört med om samma person gör en skriftlig ansökan om ett arbete. ….

  4. Mr Z

    …. Vad är vänsterns alternativa lösning på detta? Ska de som hamnat i denna situation bara lämnas åt sitt öde? Vad är vänsterns lösning för att hjälpa dessa ur den situation de befinner sig i? Det vore intressant att få höra lite kreativa lösningsförslag från dig Conny. Det är lätt att såga förslag som andra kommer med, men desto svårare att komma med egna lösningar.

  5. Bröderna Gidlöf- leif talking

    Var du på SDs torgmöte?, eller var det dagen på veckan då du kallar dig ”socialist”.

  6. Conny Forsström

    Svar till Bröderna Gidlöf- leif talking (2010-08-29 11:42)
    Välkommen tillbaka till min blogg. Jag har saknat dina trevliga inlägg. Till er andra högeranhängare: det smickrar er inte att människor på er sida sänker sig till denna låga nivå.

  7. Mr Z

    ”Till er andra högeranhängare: det smickrar er inte att människor på er sida sänker sig till denna låga nivå.” Hur tycker du Conny att din egen nivå är på denna blogg? Är det hög nivå att som du bemöta de frågor som ställs med ignorans och tystnad? Är det hög nivå att smutskasta de med en annan politisk åsikt och samtidigt inte kunna försvara eller vilja stå för sin egen åsikt? Slutligen undrar jag vad du själv tycker nivån är på de valaffischer som LO kommit ut med. Är det enligt din egen och vänsterns definition en hög nivå på dessa valaffischer?

  8. Conny Forsström

    Svar till Mr Z (2010-08-29 21:00)
    Jag är mot högern, men jag kör inga personangrepp. Det ÄR en viss skillnad. Försvarar du på allvar det som nedanstående skribent skriver, som inte ens har med politik att göra, utan är personangrepp?

  9. Mr Z

    Nej, jag försvarar inte personangrepp, för det hör inte hemma i en debatt. Jag har dock mycket svårt att se logiken i ditt agerande, då du svarar på sådant som inte har något alls med politik att göra och bemöter frågeställningar som i allra högsta grad har med politik att göra med tystnad. Min senaste kommentar i detta inlägg är ett exempel på detta. Istället för att svara på mina frågor börjar du skriva om något helt annat som inte har något med de frågor jag ställde till dig.

  10. RWR

    Konkret fråga. Varför får inte min farmor välja själv att hon vill ha sin lägenhet städad 2 ggr i veckan med dammade mattor och alla hennes porslinsfigurer dammtorkade?

    Hon har sparat hela sitt liv aldrig rökt eller druckit inget körkort bara cyklat hon är så glad när Solveig kommer.

    Varför vill ni ta bort RUT(Solveig)?

  11. Lars Valler

    RWR.. RUT innebär att man låter 190 miljoner i månaden av skattepengar gå till företag för att de ska tex städa hos din farmor. Men din farmor kan även utan dessa subventioner få städat, det finns alternativ och även en marknad för tjänsterna. MEN grundfråan är bara så enkel ska vi minska personal inom vård, skola och omsorg bara för att egeringen vill flytta statliga pengar till privata aktörer ? Nej det ör fördelnigspolitik och inte arbetsmarknadsåtgärd.

  12. RWR

    Nej Lars vi ska inte minska på vård, skola och omsorg vi ska bygga ut den! Med privata alternativ och konkurrens ska vi förbättra möjligheterna för gamla, unga, sjuka att få alternativ och det som passar just dem. Farmor är inte nöjd med det offentliga utan behöver alternativ!

    Vad gäller RUT, visst är det subventionerat liksom ROT vinsterna i form av svarta jobb som blir vita och anställda som får trygghet överträffar insatsen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.