Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Drar mer och mer åt höger..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7969662.ab 

Socialdemokraterna är nere på 29,5% i en opinionsmätning. Sverige drar mer och mer åt höger. Mer och mer kommer vi att bli en extrem marknadsekonomi där den som har pengar också blir den som har ett bra liv. Ju mer landet drar åt höger, desto mer legitimt blir det att inte bry sig om de som inte har.

Allt mer blir det en acceptabel förklaring till fattigdom, att den som inte har är för lat. Detta synsätt kommer från höger och tyvärr tycks fler och fler anamma detta.

Man kan bara hoppas att en extrem högersväng som landet nu gör, också ger en reaktion i nästa val men det ser mörkt ut.

Förr eller senare uppstår ändock problem när till slut en majoritet lever med låga löner, osäkra jobb och inga rättigheter på arbetsmarknaden, när sjuka kastas ut ur sjukförsäkringen och hänvisas till försörjningsstöd.

Fast jag medger att det ser väldigt mörkt ut. Människor i USA protesterar tyvärr alltför lite mot överheten..samma överhet som sett till att en majoritet lever under svåra villkor med ibland tre eller fyra jobb för att ens få en acceptabel inkomst. Den fria marknaden…halleluja..

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Mr Cool

    Ja du Conny, det kanske inte bara beror på att folk har börjat ledsna på att betala konfiskatoriska skatter som finansierar andras välfärd och t.o.m. korrumperade regeringchefer i fjärran länder (SIDA). Huvusskälet är dock att det inte finns något land där socialismen fungerar väl. Länder som haft socialism ligger långt nere i välfärdsligan och de som nu har det präglas av dålig ekonomi eftersom man beviljat sig reformer utan finansiering. Själv har du talat vitt och brett om Venezuela som föregångsland men nu är det märkvärdigt tyst från dig. Pratet om s.k. demokratisk socialism är bara flum.

  2. Conny Forsström

    Svar till Mr Cool (2010-10-17 18:33)
    Och vad har du att säga om konsekvenserna av en extrem marknadsekonomi som jag skriver om i blogginlägget? Du skriver gärna ner socialism och hävdar att den är föråldrad. Men du får gärna skriva vad som är bra med en marknadsekonomi där en majoritet lever på undantag, där en majoritet har flera jobb och med nöd och näppe går runt ekonomiskt och där sjukdom innebär en tragedi för individen (exemplet gäller USA men snart även Sverige om alliansen fortsätter med sina ”reformer”).

    För visst tycker du väl att USA är en förebild för Sverige?

  3. Skogsägare

    På vilket sett gör landet en extrem högersväng? Regeringen verkar ju inte våga göra fler reformer.
    Vilken tur att marknadsekonomi leder till HÖGRE löner så att du inte i onödan behöver oroa dig.

  4. Mr Cool

    Conny, det enda jag vet är att USA är världens mäktigaste nation ekonomiskt såväl som militärt och att dess BNP per capita vida överträffar Sveriges. Det finns saker i USA som är mycket bra och mycket dåliga och jag tror inte dess system är något för oss. Glöm ej heller att dess marknadsekonimi betalade insatsen under andra världskriget och kanske är orsaken till att du kan sitta och blogga. Din bild av att en majoritet lever på undantag, där man måste ha flera jobb och med nöd och näppe går runt ekonomiskt samt där sjukdom innebär en tragedi är kvalificerat nonsens. Belägg gärna vad du säger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.