Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Ägandet av infrastruktur!

Detta ska ligga hos staten, hos folket. Självklart kommer detta inte att ske, definitivt inte under en högerregering. Men ni ser själva vilka problem som uppstått när järnvägen avreglerats, när elmarknaden avreglerats, när privata vårdgivare får resurser från våra gemensamma skattepengar för att sedan göra vinster som går ner i ägarnas fickor!

De som blir blåsta är anställda och kunder! Aktieägare och aktiespekulanter jublar däremot när ytterligare marknader kan erövras och fler chanser till vinst ges.

El, järnväg, vård och skola, dessa borde ALDRIG ha släppts ut till privata vinstdrivande företag! Där har även socialdemokraterna begått stora misstag, det är jag den förste att erkänna!

Vilka problem järnvägen har när underhåll delats upp på en mängd privata entreprenörer, det vet vi. Elmarknadens priser har inte sjunkit, däremot vinsterna för företagen. Privata vårdgivare vill helst ha de billigaste patienterna som det går snabbt att behandla och därmed kan vinsterna öka. För var etablerar sig de privata vårdgivarna? Se på Stockholm, inte bygger de sjukhus där låginkomsttagare med svåra sjukdomar finns.

Tyvärr går folk på högerpropagandan att man inte kan ha ett solidariskt gemensamt finansierat samhälle. En högerpropaganda som drivs av vinstlusten där man vill in och göra vinst av allt på alla områden!

Det ser mörkt ut för oss som tror på ett bättre samhälle för alla..det medger jag. Vårt samhälle kommer att gå längre och längre åt höger men någonstans kommer vi till en brytpunkt där både människa och miljö inte klarar fler påfrestningar i det allt högre tempot där de privata vinsterna hela tiden måste öka, på bekostnad av människornas slit. När kommer den tiden? Det vet jag inte.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.