Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

De som har det bäst skriker högst…

Det är ganska konstigt tycker jag, att det är de som har det bra, som klarar sig mer än väl, som gnäller på skattetrycket. Mycket vill ha mer, det står helt klart.

Ni högeranhängare, för det är till 99% högern som är egoister och inte vill vara solidariska, borde inse att det finns människor i detta land som skulle vara tacksamma om de med säkerhet visste att de kunde äta sig mätta alla dagar. Då kanske er egoistiska klagan skulle upphöra, mina högervänner!

Jag känner åtminstone en person som inte kan äta alla dagar (om ni tror att personen är den enda som har det så, ja då är ni naiva!). Denna person har helt enkelt inte råd. Personen är sjukskriven och är, förstås under högern, utförsäkrad. Denna person vore nöjd om den visste att den kan ha ett mål mat på bordet alla dagar. Ja, så illa börjar det bli i landet. Alltmedan egoistiska medelklasshögerväljare klagar på skatten..ni borde skämmas..men det har ni inte vett att göra!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Uffe N

    Det skulle vara kul att få höra (nåja, läsa får duga…) din definition på begreppet ”solidarisk”. Det är väldigt enkelt att använda, men utan att veta vad du lägger i det är det svårt att ta ställning till det du skriver.

  2. Conny Forsström

    Svar till Uffe N (2011-03-28 18:38)
    Vi alla gemensamt bidrar till välfärd för den dagen vi blir sjuka och/eller arbetslösa. Viljan att betala skatt och på så sätt bidra, minskar nu sedan en tid tillbaka, som en naturlig följd också välfärden. Viljan att ställa upp för varandra är således ett mått på solidaritet. Eftersom den viljan stadigt minskar, så minskar också solidariteten i samhället.

    Som en yttersta konsekvens, när välfärden i stort sett är reducerad till noll, så dukar de svaga under (den dagen är inte så långt borta som man kan tro..de facto har människor redan begått självmord p.g.a. nekad sjukersättning). Hur många, eller snarare hur få, som får a-kassa nuförtiden är också anmärkningsvärt.

    Det konstiga är att människor (högeranhängarna) tycks glömma, eller vilja glömma, att alla kan bli sjuka eller arbetslösa. Själv bävar jag för den dagen jag blir långtidssjuk och/eller arbetslös under alliansens styre.

  3. Conny Forsström

    Svar till Uffe N (2011-03-28 18:38)
    Del II: Kommer välfärden att öka under alliansen? Nej, knappast, eftersom viljan att betala skatt minskat. Kommer vi att få se fler mänskliga tragedier under denna regering? Tveklöst!

    Kommer vänstern lyckas komma tillbaka? För något år sen var jag säker på att det fanns en chans. Men den egoism som frodas i samhället gör mig äcklad, och får mig att bli väldigt pessimistisk beträffande framtiden.

  4. Uffe N

    Några kommentarer till
    ”Kommer välfärden att öka under alliansen? Nej, knappast, eftersom viljan att betala skatt minskat. Kommer vi att få se fler mänskliga tragedier under denna regering? Tveklöst!”

    Jag kan bara tala för egen del, men jag betalar mycket hellre en låg skatt än en hög skatt. På den punkten tror jag inte att jag är unik, inte ens ovanlig. Snarare tvärtom. Det medför, för statens del, att om skatten blir för hög kommer jag att börja fiffla med den och/eller mina inkomster för att betala mindre skatt. Om skatten är låg känner jag ingen större anledning att fiffla: den ekonomiska vinst jag gör på fifflet är för liten. Om hela landet reagerar på samma sätt lär det medföra att viljan att betala skatt _ökat_ nu när skatterna sänkts. Dock kan man inte dra slutsatsen att staten får in mer pengar.

    Vad gäller de mänskliga tragedierna hade vi fått se sådana även med S+V+MP i regeringsställning. Skillnaden är väl att det gagnar den nuvarande oppositionen att publicera de fall som inträffar mer än om oppositionen och regeringen bytte plats med varandra.

  5. Uffe N

    En kommentar om ”Kommer vänstern lyckas komma tillbaka? För något år sen var jag säker på att det fanns en chans. Men den egoism som frodas i samhället gör mig äcklad, och får mig att bli väldigt pessimistisk beträffande framtiden.”

    Jag tror du kan vara lugn, vänstern kommer att komma tillbaka. Det är till och med så att _jag_ hoppas att vänstern kommer tillbaka. Inte nödvändigtvis vid nästa val, men någon gång i framtiden, när jag tycker det är befogat.

    Jag har nämligen en åsikt om att inget parti eller grupp av partier skall styra för länge. Inte ens om partierna som har makten för tillfället ser till att förnya sig själva (främst vad gäller ideologi men även personer) skall de sitta vid makten för länge. Nu är ”för länge” ett väldigt luddigt begrepp men ett exempel: när Persson avgick tyckte jag att han hade suttit för länge, han kändes trött och som att han egentligen bara väntade på att få vinna ett val till innan han slutade med politiken.

    Motivet bakom min åsikt är helt enkelt att om vi får lite ombyte i toppen så kommer inget parti att växa ihop med statsapparaten, eller känna att det partiet har mer rätt än andra till regeringsmakten. Tänk på vem-det-nu-var-bland-de-ledande-socialdemokraterna som när det stod klart att alliansen vunnit valet kallade deras vinst i valet för en statskupp. Det är ett tecken att de suttit för länge vid makten, och identifierar sig med makten på ett synnerligen ohälsosamt sätt. Det samma gäller förstås om det vore tvärtom så att (tex) Bildt anklagade S för statskupp när rollerna blir ombytta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.