Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

En helt frisläppt och oreglerad kapitalism..

innebär att de redan starka blir starkare och de svaga går under. Men vänta nu, det fanns väl en annan lära som också innebar de starkas överlevnad och de svagas undergång? Vad hette den nu igen?

En helt oreglerad och fri kapitalism är liktydig med att ingen välfärd tillåts, ty den vill de bemedlade inte vara med och betala. Pengarna måste ju räcka till viktigare saker, såsom aktiehandel och en bättre swimmingpool i trädgården.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Uffe N

    Rätta mig gärna om jag har fel, men har du inte använt USA som exempel på ett land med helt oreglerad kapitalism? I så fall kan jag berätta att ditt resonemang här har vissa brister: för bara någon månad sedan gick en av USAs rikaste män ut i media, och tyckte att staten skulle kräva honom och hans gelikar på mer skatt!

    Han tyckte att det var galet att han som tjänade flera miljarder om året betalade mindre skatt, procentuellt sett, än hans anställda som tjänade några tiotusentals dollar om året.

  2. Johan

    De mest giriga egoisterna är trots allt vänsterfolket. De nöjer sig ju som bekant inte med sina egna pengar utan gör dessutom allt för att komma över andras. Och lyckas inte detta kommer missunnsamheten fram och de gör allt för att inte någon annan ska få det bättre. De är tom beredda att själv få det sämre bara det samtidigt innebär att andra får en större försämring än de själva.

  3. Conny Forsström

    Svar till Johan (2011-11-01 11:05)
    Egoister per definition är högern som inte vill vara solidariska. Man vill betala så lite skatt som möjligt, helst ingenting. Men ska man kunna hålla ihop ett samhälle och högern kunna behålla sina privilegier, så måste alla människor kunna ha ett drägligt liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.