Inlandet

I år har det pratats mycket om indragningar i inlandet som inlandsborna själva är väldigt kritiska till. Alla försämringar är ju negativa för alla människor vad det än berör.

Jag har under min korta tid som politiskt intresserad insett att det ofta inte finns en längre plan för vad konsekvenserna blir om man tar ett beslut.

Inlandsborna är hjältar både tillbaka i tiden som timmerhuggare för sågverken som alltid stått aktiva i absoluta kustlandet, under 1800 tills långt in på 1900 i älvsmynningarna. På den tiden högg man timmer för att överleva, och 

Idag 2012 går skogsmaskinerna och snickeri industrierna på högvarv i inlandet vilket visar på en närmast obligatorisk trend, dom som stått lite i uppförsbacke har lärt av tyngden och därigenom skapat (ofta bara av ingenting) och med fördelen av råvaran en hållbar industri. Idag sågar man vid kusten och skickar tillbaka råvaran till dom som lärt i inlandet och står för finförädlingen. Åtm i allra högsta grad per drivande individ.

Var människa kan ju fundera lite på vad konsekvensen blir om man backar med samhällsservicen (så som det görs) i ett långt perspektiv, svaret är osett men man ska nog fundera. Personligen tror jag givetvis på en avfolknings effekt som säkert så många andra.

Politiken, ju större beslut det än berör ÄR trögstyrd genom dom olika viljorna, vilket i sin tur ställer väldigt höga krav på spetsen. Den/dom som kan ta viktiga beslut.

Fredrik Jacobsson Hällfors Vännäs (M)

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.