Ordning och reda

Rolig Allians träff igår med trevliga samtal. Träffade en "ny allianskompis" som härstammar från Hälsingborg (i Västerbotten). 

En sak blev jag speciellt bakåtlutad av igår och det var en infrastrukturfråga. Nämligen den om järnvägen, det är ju hiskeliga pengar man pratar om i transport effektiviserings avseende. Glädjes av resonemanget att man ska vänta med att  bygga norra delen tills man känner trycket nerifrån. Dvs den nuvarande Bothnia och sen antar jag att man även tänker på Inlandsbanan. Vilken jag kan tycka att man ska se till att belägga och nyttja maximalt med rätt medel. Led ord, Tvärlänkarna, brukas dom fullt ut.

Bygg inte i onödan är ju kontentan

Sen fick jag lite bekräftelser runt tidigare funderingar. Kent sade igår att: 

– Persson regeringen sa, gå ut med en spade och börja bygg så ordnar vi finansieringen sen.  Så gör vi inte nu för Sverige ordnar finansieringen först och börjar bygga sen!

Som skattebetalare är då det sistnämda det jag vill höra från min regering!

Jag hade inte ens några frågor i slutändan för när partisekreterarna för alliansens partier sitter brevid varandra och kompleterar det den andra missar, då missas ingenting.

Min nya vän från Hälsingborg sa innan vi gick hem att han saknar en företagarfråga, vilken var: – Kan det komma att finnas medel för uppfinnare och Innovatörer framöver?? 

Jag han inte svara honom riktigt för det blev mingel kaos men jag började svara med att jag var på Sånga Säby för några veckor sedan, där var Lrfs Vd Anders Källström och delade ut pris på 200 tusen till en ung uppfinnare. Tänket är redan igång kan man säga men kanske i för liten skala än. Det gäller ju att få ut genier i ljuset också för dom trycker nog ganska bra många gånger. LRF anordnade en tävling rikstäckande.

Frågan är högintressant i sig om man tittar på vår närbygd, för vilka har skapat omsättning och jobb? Titta lite på skogsklustret. Googla så kommer det nog fram mycket intressant om man letar historia.

Uppfinnarna står som ständiga startare av stora ting!

Fredrik Jacobsson Hällfors Vännäs (M)

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.