Fillejoxar!

Jag hörde för en tid sedan talas om att man håller på att undersöka hur vedeldning påverkar miljön och hur utsläppen dagar sig, sen ser man fler och fler vedpannor som klassas med verkningsgrad. Intressant

Man kan ju känna att det räcker med skatten som "vedköparen" om det är en villa och privetperson betalar när den deklarerar förvärvsinkomst för föregående år. Och skatten och momsen som vedsäljaren betalar på bunten. På tex 4000 plus m blir det då cirka 1000 i moms och 2000 skatt minst, jag ids inte räkna mer nogrant.

Räcker inte det utan ska det behöva tas i alla små hörn och ska alla människor behöva följa allt strikt. Det känns väll ändå som att dom där 3000 glöms bort i så fall.

Sen om det blir skatt på gamla ineffektiva dragpannor är väll en sak men hur blir det med en öppenspis eller en halvdan kamin eller en öppenspis, om man drar gränsen vid sotning så fungerar inte det heller för vissa sotar själv. Jägare och skoteråkare grillar korv. Jag småskrattar medan jag skriver.

Allting handlar om husering, Sverige går med ganska gott exempel när det gäller miljön för hur ofta hör man talas om miljökatastrofer? Hur ofta påverkas grundvattnet? Oftast är det ju gamla industrier som ligger på felaktiga platser tex vid ett vattendrag eller dylikt som saneras. Men det är något annat. Man måste ju säga att vi kommit långt i miljötänket iaf.

Det kan ju också vara bra att veta exakt vad värmeverken släpper ut i jämförelse. Man kanske inte vill att "folk" Stödeldar mot tex fjärrvärme, el för då förlorar man kanske lite "kulor"!

Hoppas att det för fasiken inte blir skatt på vedeldning för då säger jag som vanligt då funderar man. 

HOPPAS MAN FORSKAR FÖR ATT DET ÄR ROLIGT och inte för att hålla på fjanta runt.

Tanken slog mig för en kvart sedan när jag stödeldade mot jordvärmen. För som sagt intressant! Snart får jag väll inte det om jag inte har 90 % verkningsgrad.

Fredrik Jacobsson Hällfors Vännäs (M)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.