Glada grannar på nyårsafton!

Härligt att kunna hjälpa till att få bort nå sursnö som ställer till det så folk knappt tar sig fram. Själv lejer jag bort min snöröjning, lustigt att man då sedan är och bökar på åt den andra grannen när man har lagomt. Jaja en vanlig nyårsafton.

Sen såg jag att någon trevlig typ varit in med en snöskoter och vänt på gården. Ska det vara direktör skogsmaskin som varit förbi kanske.. Varför var du inte hemma kommer jag att få höra nu!

Jag tror att vi går in i ett inledande år av tydliga nergångar och det lär nog hålla i sig ett tag. Det lustiga är att nästan alla människor drabbas antingen direkt eller indirekt. En nyårstanke kommer att gå till dom som blivit delgivna sina varsel innan jul, tråkiga tider känns det som när det inte ens går att vänta tills efter helgerna.

Till alla ute i stugorna, ikväll är vi på ett sätt ekonomiska på så sätt att vi är många under samma tak. Det är alltid billigare att vara fem stycken under ett tak än att alla ska ha ett eget, härikring iaf.

Det visar sig tydligt i den misslyckade inlandspolitiken där man inte pytsar med rätt precision. Det gäller att vi inte lever över våra tillgångar på vissa håll utan ser till att ligga på rätt sida sträcket, då räcker det nog till. Verkligheten är den vi ser, inte den vi skulle vilja ha. För att komma dit krävs det förändring.

Ha nu ett gått nytt år och låt den här bilden illustrera vad som krävs för att vissa människor ska ta sig ut från gården. Det går inte trolla fram samhällsservice utan plogade vägar. Samtidigt som en Golf inte är en Ambulans!

Fredrik Jacobsson (M)

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.