Hårda bud!

Jag tog mig igår tid att åka till Pengsjö för att hälsa på mina släktingar som bor där. Jag och fastern åkte dit och jag visste inte riktigt vad som väntade där. Mest intresserad var underliga jag av att se vars farfar började sina dagar som lantbrukare, eller bonn som han sa.

Historia, gården byggdes 1856, ladugård 1920. Farfar född 1914. Farfars far fick leukemi före 1920 men byggde lagårn för att frun och barnen skulle ha något att leva för när han sedan gått bort. 1923 dog han då efter många års sjukdom och frugan stog då där med 6-7 kor och 7 barn! Farfar näst yngst. Det var intressant att stå där och se och drömma om hur det kan ha varit.

Men som sagt hårda bud, dom klarade att hålla sig med mat utan sociala garantier.

Människan förändras, det viktiga är att samhället förändras efter våra förutsättningar så vi inte håller på dummas bort en massa pengar, sen ska vi nog se på vesäntligheter och inte en massa onödig kuriosa.

Vad sen varje människa gör med sitt är en annan sak. Det är upp till var och en.

Fredrik Jacobsson (M)

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.