Lessamt!

Fullt upp hela tiden! Har inte suttit vid datorn sedan i lördags nu. Tur telefonerna har blivit så bra att man kan hänga med lite ändå. Sen brukar jag försöka ha på radion så mycket som möjligt.

Imorse höll jag inte på kunna låta bli att ringa in på radion för att kommentera en inlands kvinnas rop på hjälp för den indragna sjukvården. Hon talade om sjukvårdens brister och hon ifrågasatte miljöpartiets stöd till socialdemokraterna i landstinget. Det kan man ju förstå med tanke på dom bedrövliga logistiklösningarna akutbilarna utför, på landstingets begäran. Bilbyte vid kommungränserna. Sen ska man lägga till bedrövelsen att skjutsa en sjukling i en taxi. Jag har en vän som berättade om när han stukade foten i Dorotea en kväll i höstas, hans berättelse var inte direkt imponerande, tänk om han hade brutit lårbenet.

Majoriteten pratar om samverkan mellan kommunerna och att man måste tänka nytt. Jag håller då med kvinnan jag hörde om bakåtsträvande nedrustning. 

Jag kan väll känna att nedrustning som sedan innebär omrustning inte är något samverkande men. Ett dåligt försök iaf.

Men i Lördags skickade jag en motion till MUF Västerbottens stämma i mitten av februari där jag hoppas att vi kan försöka komma oss längre in i landet för att visa oss och försöka berätta lite mer om hur vi tänker kring människornas stora kustskapade bekymmer. Motionen var mer preciserad men jag kan garantera att vi dyker upp framöver. För som sagt alliansen ska ju ha inlandet i sin budget. Inte (Bara Umeå). 

Fredrik Jacobsson (M)

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.