Nu händer det saker

Det bestämdes igår att jag och en par till ska åka på Sverigemötet i Karlstad i Mars, vilket känns intressant. Seminarier med bra inriktningar är huvudsaken, sen får man då träffa alla andra moderater som är med. Hoppas jag kan ta del av något som går att använda och att jag inte blir dummare.

Nu har moderaterna i Vännäs en ny konferens lokal i Vännäsby vilket är ekonomiskt förmånligt för partiet. Härdanefter sparar vi 200 kr per möte. Deni!

Samtidigt som Vännäs Kommun står inför stora beslut rörande Vegaskolans ombyggnation. Och Umevägen som håller på undermineras av Umeälven vid gravplatsen.

Skolan beräknas bli dyr men ses som absolut nödvändig för en växande kommuns framtid. Tyvärr har ju inte kommunen en kassa att ösa ur utan det ska betalas med framtiden.

Vägen finns det 2 alternativ som jag förstod det antingen fylla ut sprängmassor och göra ett erosions skydd (besvärligt när det hörs vara 7- 8 meter djupt) eller bygga en ny väg bakom kyrkogården och sedan gå tillbaka mot Tobackabron ungefär. Huvudsaken i den frågan är ju att det blir gjort på ett sätt som fungerar långsiktigt.

Det kommer nog att vara tydliga partier i framtiden i Vännäs. Vi får väll hoppas på så bra samarbete som möjligt för att göra det bästa möjliga med varje sakfråga. Det är då Moderaternas inriktning. 

Fredrik Jacobsson (M)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.