Om försvaret.

Har inte följt med så mycket sista dagarna men jag har sett att alliansen har splittrats i frågan om försvaret, vilket är bra för då preciseras slutändan.

 

Personligen tycker jag att vi ska satsa fullt ut på och med stora medel bomber och teknik, eller gör jag det?

Större försvar i form av soldater är meningslöst tror jag. Om man som nu Björklund reagerar på upprustningen i öst så är nog inte ett markangrepp speciellt troligt. Inte då om dom kan flyga till Gotland ostört. Ryssland har just bomber och granater, det är då dom jag rädes. Och flyget än så länge. Jag menar dom kan säkert få oss att ge upp utan marktrupper.

Pratade med en vän om detta, han gjorde lumpen som fältjägare kring 70 och då redan pratade man om ryssen.

Vad vi behöver är en håv att fånga missiler i….. Eller så kan vi ju bara låta det vara som det är och gå med i nato, vi sägs ha en liten tröskel in i nato på så sätt att vi har goda kontakter med dom, men lixom grejen med att inte gå med i nato förrän det bär av?????? Det är lite som att hoppas gästerna köpt julklappar åt barnen om man inte gjort det själv på julafton!      Eller grannen.

Eller då låter vi det bara vara som det är och så tror vi det går bra, känns nästan som det mest rimliga egentligen.

Tror det är ungefär så Reinfeldt och grabbarna kommit fram till sin hållning. Är det lönt att kosta på mer än vi gör? Vem har svaret? NATO?

Fredrik Jacobsson (m)

 

 

 

2 kommentarer

  1. Anders Gunnebrink

    Svår fråga, egen försvarsförmåga är viktigt men vi kommer nog aldrig nå den nivå som krävs för att motstå ryska militärkrafter i ett längre perspektiv. Ett fullvärdigt medlemskap i Nato skulle ge oss det vi saknar själva i fråga om storlek osv. Frågan där är om kostnaden för ett medlemskap kan motiveras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.