Intressant fråga

Veckorna drar iväg och Februari -14 är aktuellt, sitter i mitt ”nya” ”vindskontor” på 25 kvadrat och figulerar, det är jag ganska bra på.

Fick en intressant fråga från en tjej i 20 års åldern igår. Hon skickade ett meddelande som löd ungefär:

– Stöden för utrotningshotade arter ska tas bort, finns det nått man kan göra?

Efter någon följdfråga förstod jag att det handlade om fjällkor eller något i den stilen.

Jag tycker det är väldigt roligt att det är dom som hör av sig med sånt här när jag har det kontaktnät jag har, men den här är svår.Hur man än vänder på det så kan jag inte komma ifrån hur vi törs släppa av en ras, frågan jag ställer mig är, kan vi återskapa en ras när den väl är borta eller ska vi i min generation när vi är 75 år gå och prata om den här fjällkon som ingen då ung förstår vad det är.

Och vill vi inte ha kvar alla dom djur vi har? Jag tror vi vill det men frågan är vad det får kosta?

Sedan till en positiv sak som tillkommit (för Norrland). En utjämning av arealstöden har gjort att vi i vår region får ca 1700 istället för 1200 per år och hektar medan Skåne tex förlorar från kring 2500 till 1700kr, det är frågan om inte det kan täcka upp det här specifika stödet för ”utrotningshotade arter”, samtidigt finns det utrotningshotade arter där nere med. Men nu spekulerar jag bara, fakta ska jag leta upp någon kväll när jag är på hugget inte när jag är i figulerar stadiet.

Återkommer i frågan och ni som läser kan ju fundera å era vägnar.

Intressant fråga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.