Omställningens tid

Har fått ett antal sms och dylikt idag, sedan har jag sett på facebook att det kritiserats Anders Borgs uttalanden.

Nu har jag inte fått land idag för att han som delar ut tidningen inte kom hit med den i morse, (han ringde dock och sa att han glömt min tidning), men jag inser att det stod något som lantbrukare inte gillade eller något som dom ser som ett hot.

Senaste meddelandet jag fick för någon timma sedan av en vän som gillar att retas, i det var det en länk till aftonbladet där man skrivit det som en dödsdom mot jordbruket. Jag undrar ändå om det verkligen är en dödsdom, är det inte hellre om man läser innehållet en uppmaning om att en förändring är på gång?

Tror man ska leta efter något som går driva med vinst då är det framför allt vinsten man letar och inte omsättningen, tror fler borde göra det då är det inte säkert det behöver bli någon katastrof om det kommer en omställning. Omsättning är kostsam och vinsten är vitsen, prova då satsa på det som genererar vinst.

Sen är det ju förstås bedrövligt om det denna väg ska gå för den som satsat 10 miljoner i en mjölkstall men det är ju som med allting annat, det går inte förutse en bransch helt säkert.

Jag tar (av det jag läst i aftonbladets mobilversion) Anders Borgs uttalande som en uppmaning om att man kan vinna på att tänka om och i större förädlingsgrad hellre än en dödsdom mot Svenskt jordbruk, mot industrijordbruket, visst men hur många av oss vill se utvecklingen mot 1000 kor per gård?

Sen fjantar ju dom andra partierna på, speciellt socialisterna när dom säkert gärna subventionerar ett utvecklingsfritt jordbruk och gör bönderna i allt större grad bidragsberoende. För att smöra låter det bra om inte annat. Men det är ett hyckleri att inte respektera verkligheten och böndernas förmåga.

Jag tror egentligen att centerpartiet kommer vara vinnare av debatten när den stora massan tar uttalandet som ett avståndstagande från moderaternas sida gentemot landsbygden.

Men läs det som står en gång till och se om det är så hemskt som man från medias och de andra partiernas sida vill att det ska verka.

Fredrik Jacobsson (m)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.