Så börjar sd:arna dyka upp.

I min egen närhet, mina vänner och bekanta röstar Sd och nu tar somliga nästa steg, man ställer upp i val till kf i höst.

Vad är det i en sån kommun som jag bor i som gör att man tar sympati med ett parti som har som huvudfråga att strypa invandring?

(I min vardag ser jag ingenting som skulle kunna få mig att sympatisera eller representera Sd).

Eventuella utstickarförsök kommer jag bejaka med minsta respekt och seriösa politiker som verkligen vill göra skillnad till något (bättre) kommer jag gärna ta pratstunder med men bara om det inte finns en ”konstgjord inställning” byggd på viljan att ställa till scener emot olyckligt födda människor som önskar bli våra medborgare i EU och Sweden. (För att dessa rasister ej har annat att prata om, eller för att man tror att man är cool på något sätt).

Är imponerad av Helena Lundgren i Vindeln som tagit initiativ i frågan om varför man väljer Sd i den kommunen framför andra alternativ.

Fler bör följa i den riktningen istället för att försöka ignorera, det fungerar dåligt har vi nu sett efter ep valet.

Fredrik Jacobsson (m)

5 kommentarer

 1. pelle

  Du får tänka att alla som röstade la en aktivröst på de parti som sd. Sen ska man iställe ifråga sig vad är de sd har som inte dom andra partierna har! Är de enbart invandrings politiken som lockar väljarna eller är de någoting annat.
  Ibland måste politikerna börja lyssna på folket!
  Att man börjar ta tag i frågan om invandrig i stort.
  Gör man de så blir inte SD lika stort som det är i dag!
  Kanske behövs de ett ett erkännande från våra politiker att det är ok att fira nationaldag, sjunga idas sommar visa, va pepparkaks gubbe under lucia, att värna om de som är svenskt.. idag att visa att man är svensk är något man förknippar med rasism! Och den tabun måste bort. Då dör SD omg! Vill inte skylla på något parti men det är den svenska regeringen som har fött SD, svenskamoderaterna och sveriges rasism att bli så stora som dom är i dag.

  • Fredrik Jacobsson (inläggsförfattare)

   Håller med dej om en hel del av det du skriver, att politiker inte lyssnar på folket kan nog stämma till stor del i det vi diskuterar men jag tror var politiker vill det förutom vissa egon givetvis. Sedan tror jag inte det är så många politiker som förknippar att vara svensk med att vara rasist men jag förstår vad du menar med orden och det är något jag faktiskt försökt påpeka första gången för något år sedan. Invandringen i sig i vår del av landet kan ju inte vara ett problem (inte då i min värld), men jag vet ju inte hur andra tänker i det och det är ju just det vi vill luska i.
   – Vad är det som ger SD väljarstöd i dessa breddgrader? Är det verkligen invandringspolitiken?
   Att värna traditioner är då något jag brinner för, sedan hur andra människor ser på det är ju deras ensak, om det är kulturkrockar får man väll försöka kompromissa (tänker jag) och är det så att invandrare är överengagerade i en sak som kanske inte direkt är jätteproblem (beroende på hur man ser det) är ju lika fel som att jag eller någon annan som värnar traditioner skiter i vad andra tycker.
   Jag tror att det du menar med att vara svensk är att vara rasist, det är något som blivit av att vi har två politiska block som vill sätta det andra politiska blocket i dålig dager vilket gör att det blivit som det är med det, samtidigt som media förstorar big time när det kommer ett uttalande som av någon kan anses stötande på något sätt.
   Sedan undrar jag i min kammare vad du själv anser vara sakfrågor i det du trycker på? Missnöje måste man ju ha över något om man har det. Är det så att man tänker att integrationen inte fungerar eller är migrationen för generös? (Eller handlar det om helt andra frågor?)
   Tex att fira nationaldag tänker jag att man kan göra på olika sätt, provocerande kan ett firande vara om man är oaktsam med omvärlden, vi får nog alla försöka anpassa oss till varandra vare sig vi är födda i eller utanför landets gränser.
   Detta är frågor som inte går säga, du har rätt eller du har fel i det handlar om människor som ska anpassa sig till varandra och varandras känslor och kulturer. Ganska diffust egentligen och det är inte konstigt att det blir krockar.

 2. Nisse

  Framgångarna för SD kan även förklaras av att vi väljare blir trötta på partier, som egentligen inte skiljer sig åt! SD tänker i lite nya riktningar och man tar upp nackdelar med globaliseringenutkonkurrerade svenska åkerier och industrier, vilket tydligten är helt förbjudet bland övriga inom politiken. Dessutom, uppstår lätt korruption bland politiker som känner sig säkra, titta bara på hur det gick för avskedade kommunchefen i Vännäs!

  • Fredrik Jacobsson (inläggsförfattare)

   Både och, Industrierna tjänar på fri konkurrens bland åkerierna. Sedan har nu tillkommit ett nytt lagförslag om att kunna klampa fordon som inte följer riktlinjerna tills böter betalats, plus möjlighet till en sanktionsavgift på 40000kr. Då handlar det ju om att det inte ska köras mer än 2 lass innan man är utanför Sverige igen, alltså cabotagetrafiken . Detta genomfördes av nuvarande regering och har också varit socialisternas önskan.
   Att industrierna skulle tjäna på en utestängning av utländska lastbilar det är nog inte troligt. Sedan har ju alliansen en sundare skattepolitik än SD om man ska se ur den synvinkeln (företagens).
   Vi förlorar på gränsspärrar när vi är beroende av exporten. (Betydligt mer än många andra länder).
   Det du pratar om är vad SD vill att folket ska tro, men det är mer invecklat än att det är många utländska lastbilar i Sverige, det är ingenting Sverige som land tjänar på att avyttra.
   Man ska komma ihåg att bolagen skattar på sin vinst, inte omsättningen.
   Sedan är ju en annan sak, vars ska man fokusera vinsten, jag menar vars är det mest troligt att den investeras bäst till fler jobb och ekonomi.

   • Nisse

    I alla händelser, väljer trafikpolisen många gånger bort att kontrollera utländska förare, kanske pga språkförbistring och min erfarenhet, är att svenska åkerier och chaufförer granskas betydligt mer enligt reglerna, för exempelvis körtid, nykterhet, drogfrihet etc. Och jag tycker ändå att det kan vara en fördel med nya politiker, som har nya idéer om hur samhället ska styras..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.