Vännäsdagarna

Hela veckan som var snickrades det på huset, blev riktigt bra (tyck jag). Nu håller jag på med hängrännor och stuprör som är lite trixigare när det blivit midja och utbyggda knutar. Ska börja om nu ikväll när det varit ”paus” för vännäsdagarna.

Allianspartierna har haft kampanj bredvid varandra hela helgen och där har man kunnat ta del av information om var partis program.

Jag tycker det känns som att invånarna i Vännäs börjat ledsna på socialdemokratin med stöd av vänstern som gjort att ekonomin är ur balans, det krävs en ny politisk ledning för att reda ut de stora underskott som ligger till grund för tex byaskol nedläggningen och att kommunens fastigheter har ett undermåligt underhåll.

Vi har sett andra goda exempel där socialister skapar oreda och allianspartier städar upp, då tänker jag på Vindeln tex där man nu funderar på en ny simhall när man har ställt ekonomin i ett läge som möjliggör ny investering.

Socialisterna i Vännäs kommun har inte haft en sund hushållning vilket syns nu när det stora underskottet är ett faktum. AFA medlen är det som räddat budgeten senaste åren och nu när de inte betalas ut längre har man vant sig vid en för hög servicegrad.

Socialister överlag i Sverige vill helst skylla ifrån sig på regeringen när man hävdar att kommunerna tilldelas mindre pengar, det stämmer inte.
Sedan 2006 har skattesänkningar och satsningar gjort att 250-270000 fler människor är i arbete vilket höjt skatteintäkterna så att kommunerna fått mer och mer pengar. Samt lägre statsskuld.

Så det är bara svepskäl.
Det är dags för ett nytt styre i Vännäs kommun.

Rösta på moderaterna i höst för en hushållning som är både långsiktig och hållbar, det gör att vi kan göra mer imorgon och att vi inte tvingas skära ner i panik.

Vill avsluta med att tacka för komplimanger kring mitt bloggande och alla trevliga samtal. Nästa gång ses vi på ”byn”.

Fredrik Jacobsson (m)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.