Rösta bort Slöseriet

Gud så less folk ska vara på allt prat om valet! För mig som är väldigt intresserad så är det ju bara roligt men för en som inte har samma intresse kan jag tänka mig att det blir tradigt och mättande. Var hos grannen igår kväll och tittade på partiledardebatten på svt, han tyckte först att han var så mättad att vi skulle lägga tiden på annat men när han är ganska intresserad så blev det ändå så vi såg hela debatten och det är svårt att sluta se när man liks börjat, vi såg den lite i efterhand så det blev sent.

Bra debatt tycker jag, det blev ganska klart det mesta, man fick se hur alternativen ser ut och jag tycker man fick en god känsla för hur det tänks i varje parti. Bra också att invandrarfrågan blev genompratad riktigt, det gynnar alla utom SD, människor bör få bättre känsla om vad det handlar om.

På riksplanet blir det tajt, men jag tror på allvar att vi kan ta hem fler röster än de rödgröna. Mycket på grund av att människor har högre förtroende för alliansens ledare som vill ge mer makt åt folket än de rödgrönas som vill ta makt från folket till sina egna fördelar och för sin maktfullkomlighet.

Nu ska jag inte hålla igen.

I kommunen är det ju så att vi har haft en majoritet av sossar och vänsterpartister senaste åren vilket satt sina spår i ekonomin. Socialdemokraterna som varit ledande parti i Vännäs senaste åren har knäckt ekonomin genom ett långvarigt dåligt underhåll av fastigheter och en för ostrukturerad verksamhet med för dåligt ledarskap. Det behövs ett nytt kommunalråd och starka kreativa personer i rätt ställningar för att ta de viktiga besluten som krävs och jag själv anser att man bör ta krafttag för att få till förenklingar för de som vill bygga i Vännäs. Det grundläggande problemet i Vännäs är att det byggts för få bostäder senaste årtiondena vilket gjort att möjliga skatteintäkter uteblivit. Alliansen har ledarna, kunskapen och ideerna och allt från ingenjörer till entreprenörer som vill bistå med sina egenskaper.

Nuvarande majoritet S,V pratar bara om att bygga men det blir ingenting.

Jag tar våra grannkommuner Bjurholm och Vindeln som bevis för att allianspartierna gör ett bättre jobb. I Vindeln funderar man på ett nytt badhus än om de redan har ett, det för att man har en ekonomisk hushållning som hållit ihop. I Bjurholm är man av toppkommunerna i Sverige när det gäller företagsklimat, i den rankingen ligger Vännäs väldigt långt ner trots nära till Umeå, det borde inte vara så. Ett misslyckande för S.

Vidare ska vi absolut se Vännäs som en kommun med alla möjligheter att utvecklas till en glänsande grannkommun till Umeå, knappt 3 mil från stan borde det vara mer än behagligt att hålla till och vi måste få till villkoren och servicen för de som kan tänka sig bo här.

Moderaterna i Vännäs har försökt hålla igen på onödiga utgifter som varit utöver grundläggande service i många år vilket hade gjort av sig med många miljoner kronor per budgetår, men majoriteten har ju kunnat köra över moderaterna i dessa frågor viket gjort att alliansregeringens effektiva jobbpolitik som skapat 340 000 fler jobb än 2006 och över 60 miljoner kronor mer till Vännäs kommun året 2014 än 2006 helt enkelt inte räcker till. Vännäs kommun med Johan Söderling i spetsen var tvungen att lägga ner byskolorna 2013 i panik för att försöka klara 2013 års budget, och för att spara kommande år. Moderaterna var med i den skolnedläggningen och det är helt enkelt så att vi inte hade några alternativ, så blir det när man har en för osund ekonomisk hushållning, man tvingas lägga ner verksamheter i panik. Utöver detta är fastighetsbeståndet under all kritik när pengarna får läggas på panikunderhåll och inte löpande underhåll.

Söderling skyller på regeringen, som sagt han har 60 miljoner mer 2014 än 2006. Bilda egen uppfattning.

Sedan är det ju så om man går tillbaka till mitt förra blogginlägg att socialdemokraterna och vänstern försöker undanhålla de panikåtgärder som nu planeras genom att man senarelagt budgetberedningen till efter valet för att människor i kommunen inte ska ha koll på vad det innebär att rösta på S eller V. Vilket jag tycker är fel, man borde gå till val på klara besked om nedskärningar när man står inför det, de har nämligen inga andra ideer.

Sällan förr har ett val varit så vesäntligt för Vännäs kommuns framtidsförutsättningar, jag tror alla vet att moderaternas starkaste sida är struktur, ekonomi och underhåll. Gör ett klokt val, kryssa en moderat som du har förtroende för i kommunvalet och rösta i riksdagen fram riksdagsledamöter från moderaterna i Västerbotten.

Jag tror på kvalitet, vad tror du på?

Fredrik Jacobsson (m)

test 120

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.