Om procenten

Häromdagen tar vi alla upp våra telefoner eller läsplattor eller datorer och nås av nyheten att Sverigedemokraterna enligt undersökning är Sveriges största parti om det vore val idag. Jag minns för 2-3 år sedan när jag skrev en blogg om att Sveriges statsminister skulle ha glasögon inom 10 år om inte resterande partier skulle komma att ta debatten med SD om migrationen och integrationen.

Jag tycker faktiskt att övriga partier tar debatten idag, Reinfeldt gjorde det och övriga politiker runt om i landet tar sin ställning i frågan. Vad kan man då konstatera av utslaget som blivit tänker jag, är det så att en stor del av svenska folket känner att människor som kommer hit från länder i misär bara är en belastning? Nja jag tror inte att det är det som är problemet egentligen.

Är det så att DÖK är anledningen till att man är missnöjd till den grad att man i protest talar för ett parti som vill skilja på människor och dess rättigheter till jorden utifrån ursprung eller religion?

Jag undrar: Vill 25% av Sveriges befolkning att vi ska skilja på människors värde utifrån ursprung och religion eller är man bara på något sätt missnöjd med sin egen situation som man absolut kunnat påverka genom en uppväxt i ett möjligheternas land?

Det är ju tydligt utifrån hur världen ser ut idag med 50 miljoner flyktingar att fler länder borde ta sitt ansvar för att ge människor oavsett ursprung och religion en möjlighet till ett bra liv. Många svenskar ser det som att Sverige tar emot för många flyktingar men sanningen är ju den att fler länder borde göra likadant. Det är en plikt vi har som människor i ordnade länder.

Sedan spårar det ur i lokala frågor och man försvarar allt för ofta brottslingar gentemot vilket straff de får men det är ju frågor som inte hör ihop med migration utan det handlar ju om att vänstersossar valde en väg på 70 talet att se brottslingar som offer. Å ena sidan rätt men å andra fel.

Oavsett ursprung eller religion ska alla inför lagen ställas lika, där är vi nog alla överens.

Vad är det som gör att du som lägger din röst på SD gör det?

Är det att du är missnöjd med att ditt eget liv eller någon närståendes inte är som du hade tänkt det?

Eller är det sånt som cirkulerar i sociala medier som gör att du lätt låter dig påverkas?

Eller ser du det som att människor utifrån ursprung och religion är olika mycket värda på så sätt att man eller ej ska få vara svensk?

Eller är det decemberöverenskommelsen som har gjort dig missnöjd? Isf vad tycker du är ett bättre alternativ?

Fredrik Jacobsson (m)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.