Demokratin är helig!

Oroliga tider i vår omvärld, ovanligt läge i svensk politik och olönsamma gårdar runt om i landet.

Det känns som att aldrig någonsin tidigare har lrf varit så beroende av att politiker faktiskt sympatiserar med deras syfte.

Sedan att sittande landsbygdsminister misslyckats totalt med det mesta han försökt åstadkomma om det nu inte varit ett spel för galleriet det är ju synd.

Senaste året har man i Sverige med de medel man haft försökt begränsa demokratin för att man har sett en förändrad omvärld. Man har helt enkelt blivit rädd för att de som tycker annars och har en annan ideologi har skördat framgångar i olika forum.

Det är inte enligt mig rätt väg att gå. Samhället jag vill leva i är en demokrati där var och en får stå för sin sak men samtidigt också ska kunna ta kritik för sina åsikter.

Att begränsa den friheten och rörligheten är enligt mig helt felaktigt utifrån hur vårt land utvecklats sedan demokratin infördes.

Att en förening tänker i banan att man ska utestänga för att någon är av andra åsikter det är faktiskt om än i det mindre på sätt och vis samma sak.

Enligt vad jag erfarit med min måhända blygsamma intelligens är att oliktänkande och högt i tak bidrar till utveckling, motsatsen gör det ej.

Igår blev jag mycket tveksam till hur social”demokraterna” ser på oliktänkande, idag är jag fundersam till hur en ungdomsorganisation som jag till viss del ingår i ser på den.

Jag blir utifrån mitt sett att se på demokrati och raka rör en aning orolig över utvecklingen som sker på såväl hög som låg nivå.

Fredrik Jacobsson
Ersättare Vännäs KF, ledamot Vännäsmoderaterna, ledamot lrf Högås- Pengsjö

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.