Svenska rädslan att göra skillnad

Idag har det varit en sån här dag som bara glidit på, jag åkte till stan på förmiddagen sedan följdes jag och min farbror till hans kusin som är måttligt tagen av sin ålder om man säger så, åt dessutom årets första semla och helt ärligt så vet jag inte om det var en tjuvstart.

Till saken

Jag tänkte på det häromdagen att i Sverige är det så fruktansvärt att göra skillnad, jag tror att man ska skilja på tätort och glesbygd när man tex funderar på bostadspolitiken. Enklare villkor på landsbygden med fokus på energiåtgång och hållfasthet det är nog en bra medicin.

Strandskyddet är ju också en sak som absolut borde ses över och lättas på, jag kan inte fatta att 06-14 regeringen inte gjorde något vettigt av den saken då. Det är ju helt klart att det ödelägger många attraktiva lägen speciellt i glesbygd. Det borde alla se och alla borde också se värdet i att det blev skillnad.

OCH som sagt, i Sverige har vi i alla tider varit så rädda att göra skillnad på landsdelar, det är inte ett dynamiskt tänk och en sak har jag lärt mig, – att dynamiskt tänkande och agerande lönar sig.

Fredrik Jacobsson (m)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.