En bra start i Centerpartiet

På måndag ska jag och några fler företrädare för centerpartiet i Vännäs ta emot riksdagsledamot Helena Lindahl för ett antal företagsbesök, ämnena kommer att handla om såväl företagande inom de gröna näringarna samt kanske lite mer fokus på kilometerskattens påverkan på företagandet i vår bygd, det hela är en mycket bra start för mig i centerpartiet och ska jag kunna göra någon nytta och leta möntereffekter så är det i dessa frågor som det ska ske i dagsläget när det är i dessa frågor det är som mest dramatiskt.

Tanken är också att vi ska hinna med att diskutera äganderättsfrågor och vi ska tillsammans (förutom det vi redan har i egen erfarenhet) samla på oss resonemang och fråga ett antal företagare. Maria Eriksson i Örsbäck är en och hon handlar med bär och svamp i Umeå, Peter Lundström på NK Lundströms trävaror i Tväråbäck är en annan och de flesta vet ju vad de håller på med, Nils Petter Fahlgren är en tredje och han vet ju också de flesta att han driver Fahlgrens åkeri i Vindeln.

Det är alltid bra om du eller den du känner delar med sig av det den funderar på och gör det nu om ni vill ha input i dessa frågor.

Vi har en bra kommunikation med företagandet på landsbygden i centerpartiet i den här regionen men det är också så att vi måste se till att företagarna faktiskt pratar med oss om de problem de ser och därför är dagar som kommande Måndag mycket bra. Det vi pratar om kommer direkt upp i riksdagsledamotens kännedom och vi som kanske ibland anses ”tänka” har bra material att utgå ifrån när det kommer till motioner osv. Jag tycker det är värt att nämna som ett exempel Ulf Erikssons motion på centerpartiets stämma 2015 som fick bifall och senare nu i dagarna blivit högaktuellt i riksdagsdebatten. Det går att (påverka) för var och en samtidigt som ett gehör kan vara svårare.

– Nu och i framtiden ska vi kämpa med dessa frågor såväl på hemmaplan som ”upp i riksdan”

Fredrik Jacobsson (c)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.