Fredstankar

”Vem ska göra det, mamma”? Det var min dotters svar på min fråga varför hon valde Försvarsmakten…Ja , vem ska göra det….nån annan? Det slog mig direkt, på min tid stod vi på barrikaderna och hytte med nävarna iförda våra schalar och näbbkängor..( som fortfarande används och finns kvar i garderoben..) Nu är det andra tider. VEM SKA GÖRA DET DÅ?

Ett fredstänk hos de nya generationerna. Både starkt och ja, skrämmande. Vad säger du om jag skickas iväg till något uppdrag utomlands..? Där fred inte råder, där oskyldiga utsätt för omänskliga övergrepp, där ingen dag är den andra lik?  …Ja du…kära dotter…..jag kommer att BE hela tiden….

Jag gillar jämställdheten, ord och inga visor som soldat. Dusch med ett plastförhänge mellan…..om någon ens kikade åkte man därifrån på direkten…Fler bra exempel kunde nämnas..

Vi är ett soldatsläkte. Rote 100 Burträsk kompani, i Renbergsvattnet. Vår anfader dog i slaget vid Anjala 1788. Kanske finns det i blodet, kampen för rättvisa, det är vad jag tror och vill.

Kvinnor borde få utbildas i försvar. Närkamp, knep och tips som kan göra den skillnad det är mellan förnedring och någon sorts seger, överlevnad t o m. Varför inte? Jag skulle önska att de kvinnor som blivit antastade i vårt eget närområde, hade lärt sig detta. Snabbt och effektivt undanröjt våldet. Jag jobbade under tid med en oerhört duktig ledare inom kampsporten. Vi talade ofta om detta och han visade mig ibland olika varianter på vad som verkligen skulle kunna göra skillnad. Snabbt och effektivt. Men, hur klart tänker man i en sådan utsatt position, när rädslan förlamar och hjärnan är i chock..! Utbilda i försvar, det säger jag bara.

Den som utsätter för denna kränkande och förnedrande handlingen, ska inte tro att vi  samhällsmedborgare accepterar detta ynkliga tilltag. Eller att det är så spännande, hur spännande är det när antagonisten till slut ”åker dit”. Måttligt. Ut med namn och bild direkt. Jag kan inte se några förmildrande omständigheter, det är inte OK det som sker. Bild och namn….på första sidan. Det är fred vi ska ha. Ingenting annat.

2 kommentarer

  1. Nätsoldat.

    Det finns massor med soldater idag. Problemet är många tror att soldater bara finns inom försvaret. Att försvara något idag behöver man inte använda våld.

    Wikileaks, Anonymus, Snowden bara för att nämna några nätsoldater.
    De har öppnat ögonen på väldigt många människor och kämpar mot orättvisa på ett sätt som inte var möjligt för 50 år sedan. Tack vare dessa organisationer/människor så har de tvingat ner stora makter på knä och talat om att man inte kan begå vilka övergrep som helst ostraffat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se