Var går gränsen?

Ja Herreligen, visst sprider sig uppgivenheten ibland…när frågor söker svar, vill jag påstå. Jag har försökt ett tag nu, men får inga svar. Det beror nog på att svararen inte vet. Men då kan man ju säga det. Eller hur! Jag vet inte, vi har inget svar på det ännu.

Jag vill veta vad kostnaden blir för bredbandet. Den totala kostnaden d v s. Vad priset blir mellan tummen och pekfingret i vart fall med grävning och så. Inte bara jag vill veta. Fler med mig och det även för framtiden, vad blir priset för den som kanske senare vill ansluta sig? Om det nu är den optimala lösningen för den boende i aktuellt hus…..

Jag får inte veta något, mer än andra ovidkommande påhopp.

Ja inte är det så enkelt alla gånger. Att ha möjligheten att bo i en by, är helt avhängigt arbetet. Det får helt enkelt inte vara för långt till jobbet. I långa loppet blir resorna hit och dit ett eländes elände och avdragen, jag säger då det, avdragen….samma som sedan Adam var länsman. Jag minns att Maud tidigare kämpade för en höjning till 23:-/mil, men så blev det inte. MP vill höja bensinen….voj voj, då är det då omöjligt att sitta och pendla till jobbet, Få ihop till gröten , om allting går till soppan..Herregud…

Möjligheten till påflyttning skulle kunna öka vid bättre villkor.

Min landsbygdsentusiasm sitter i. Men inte till vilket pris som helst.

Säärhäba

 

 

4 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Det har höjts på bensinen under dom åren som Alliansen har suttit i makt, inte var det tal om sänkning där inte heller. Sedan upplyser ni inte om att MP håller på att ses över traktamenten för pendlande, där det blir tal om en ändring på ersättningarna som gynnar landsbygden och busspendlarna. Centern har ett landsbygdsprogram såsom MP har en, vilket är mest gynnsamt får väljarna avgöra när det har läst igenom dessa med övriga investeringar för tillväxt som är mer hållbar än nuvarande inriktning av Alliansen med M majoritet gör idag.

 2. Kent Larsen

  Hallå där-Gun.För länge sedan diskuterade vi bredbandsfrågan för Örträskbygden,ja hela dalgången ,Knaften – Örträsk.Jag lyfte frågan i kommunfullmäktige ,men ingen annan politiker,inte ens
  från Örträsk steg upp och stöttade mit förlag om bredbandsutbyggnaden.Jag fick dock möjlighet
  driva frågan i samhällsnämnden,vi sökte med ljus och lykta efter statsbidrag,det tog tid,men nu är
  bredbandet på väg.
  Hur kostnaderna i praktiken blir för Örträskborna vet jag inte,men tror mig veta att man inte gör
  skillnad oavsedd vilken by eller tätort man bor, i inom kommun.Jag känner mig i alla glad
  att vi till sist lyckats så här långt med bredbandsutbyggnaden-i vårt län är vi faktiskt bäst i landet.

  Bensinpriset vill MP höja,helst fortast möjligt och så mycket som möjligt ,en skitpolitik för oss i
  glesbygden.MPs gröna hand är en död hand,och ingenting annat.Avdrag för resor??,när kan en
  glesbygdspensionär göra avdrag för resor,det vore intressant få veta.
  ha det bra,Gun,– i Vackra Dalen!

  • Krister Klermalm

   Nu är du där att hacka på MP igen utan att se er om på eran egen gård. Alliansregeringar har höjt skatten på bensinen, detta vill ni inte ge er till känna under dom åren ni har suttit i maktställningen. Dessutom är det klantigt att snubblar över att MP vill höja bensinpriset – Men Kent det är väl marknaden som styr priset på oljefaten. Använd rätt retorik om det ska vara rätt.
   Till skillnad mot C, Kent, så smutsar vi inte ned lika mycket som du och ert parti gör. Ta om skitpolitik, hur var det med Nuon affären hur sköte Maud hand om skattemedlen där.
   Ja, om du läser till och tar reda på vad som sker på regeringsnivå så pågår det att se över avdrag av resorna. Varför ska det inte vara möjligt för buss/tågpendlar mellan Lycksele/Storuman-Umeå att göra avdrag men för bilpendlare – om nu vi ska gynna och öka kollektivtrafiken.
   Driver du och C denna fråga själva – en glesbygdspensionär göra avdrag för resor.
   Nä, du Kent var inte så nedlåtande åt andras politik eller på annat sätt visar på respektlöshet.

 3. Gun Rehnman (inläggsförfattare)

  Krister, du får skicka detta direkt till KENT, att det fanns en agenda bakom Maud kan vem som helst räkna ut. Jag kommenterar inte ditt inlägg här, du verkar känna till alldeles för lite i en del av dina påståenden…därför får du lämna dina inlägg direkt till Kent, som du hänvisar till i din kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se