Det nya året

Det är inte många dagar kvar nu. Allt man gjort och sagt och inte sagt och inte gjort och borde eller inte borde, ja OM det största oket och här kommer nu nyårslöften, för att, tja kanske inte hållas, som är det mest vanliga. Vad lär historien oss? Att vi bara är människor som hela tiden ska få nya erfarenheter att dra nytta av och lära oss, kanske. Ja, nyårslöften som …börja träna, gå ner i vikt..löften som ännu tillhör de översta på listan på löften.

Men, kan inte det nya året istället få vara fyllt av mindre avund, mindre missunnsamhet och mindre girighet? Allt det där om …Däm säg att hon ha….eller Nu ha hon skaffä sä ….och varför inte det där som hörs ibland….Ja du ä för karig, då begrip man vafför du int ha nån kaer…..och allt det där som folk måste prata om istället för att kanske vara glad åt framgångar för alla, för deras slit och redlighet som till och med gett dem stora vinster och kanske högre lön..Men va Bra! ..åå så roligt att det går bra för dem…I det lilla och det stora. Var dag.

Själv får jag gliringar för sånt jag står för. Jag har svårt för just det. Svårt för missunnsamhet och avund. Svårt för det giriga och snålheten, med allt vad det innebär. Jo, visst blir man besviken ibland, men jag brukar tänka att det är synd om dem. Förmodligen…  I Pop&Rockradion pratar jag ofta om kärlek, Kärlek, respekt och omtanke, men jag kan inte säga om jag övertygat någon.

Det nya året Nådens År 2018 måste bli ett år av det goda. Givmildheten som också ska gälla vänner, grannar, bybor, ja alla vi som är samhället. Ge av medkänsla, omtanke, respekt. Det skulle bli så mycket enklare då..och trevligare! Jag tror det. Visst fick jag till det nu?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se