Pinsamt Moderater!

I de budgetförhandlingar som nu pågår så är alliansen inte överens. Det har i media läkt ut en del om detta. En del av den information jag har kan jag inte delge ännu.

 

Men klart är att vi Kristdemokrater vill vänta med det sista steget i jobbskatteavdraget något och istället satsa på:

1. De arbetslösa

2. Pensionärerna

3. Mer pengar till kommuner o landsting.

 

Undersökning på aftonbladet visar att ca 60% av befolkningen tycker denna prioritering är rätt.

 

En fråga som nu diskuteras är hur vi ska handa frågan med de papperslösas vård. Kristdemokraterna, Folkpartiet o Centern är överens att de ska få samma sjukvård som alla andra. Det tycker vi är human människosyn. Men se här bromsar Moderaterna.

 

Moderaterna menar att om man inte har rätt att vara här så ska man heller inte få sjukvård. Vilket parti delar man den synen med? Man vill utreda mer. Politiker gömmer ofta frågor i utredning. Detta är väl inget att bråka om. Låt dem få vård som alla andra.

 

Kom igen Moderater! Det är penionärernas tur, eller hur?

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Edward Riedl (2009-09-04 20:07)
    Det handlar inte om nån 4% spärr. Edward. Det säger mer om dej att nämna det i detta sammanhang. Det handlar om en humanistisk människosyn som jag trodde delades av alla kamrater i alliansen. Men jag har blivit lite beviken. Och jag hoppas man ändrar sig. Du säger hackar men visst är det fakta? Påverka ditt parti istället för jag tror vi delar samma människosyn du o jag.
    Och visst är det pensionärernas tur.

  2. Kalle

    Den här gången är jag beredd att ställa mig på Hans-Inges sida. Såklart att vi måste erbjuda sjukvård även till dem vi av någon anledning inte tycker har rätt att vara och leva i Sverige.

    Tänk så nära det är att en dag gå vidare och tycka att vårts lands tyngst belastade kriminella personer inte heller bör få någon sjukvård! Jag tror dock aldrig att moderaterna någonsin kommer att tycka så. Men hur många i landet finns det inte trots att som förespråkar dödststaff. ”Låt dem självdö”, kanske en vacker dag några kan komma att tycka.

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kalle (2009-09-05 14:26)
    Jo visst borde även de papperslösa få samma vård.
    Antar att du även håller med mig att det är pensionärerna tur. Det är ju bl a dej jag då tänker på…

  4. Kalle

    Tack för omtanken om mig som pensionär, Jan-Inge! Jag borde dock skämmas om jag skulle klaga över min situation i dagsläget. Jag/vi har det så förbaskat bra – trots att vi har ”fel” regering ännu ett år!

  5. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kalle (2009-09-07 08:36)
    Ja det där med fel regering vet jag inte om jag håller med. Men detta delar ju våra åsikter. Och inte heller ska det bara blir et år till 🙂 Sen heter jag Hans-Inge. Men kärt barn har ju många namn 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.